Rasmus Nordqvist, der har været løsgænger i Folketinget, siden han i marts meldte sig ud af Alternativet, melder sig nu under SF's rød-grønne faner.
Det var et naturligt valg, fortæller han til DR Nyheder.
- Jeg er meget optaget af den grønne omstilling, at vi får gjort nok for klimaet, men samtidig også af hele ulighedsdagsordenen - hvordan vi skaber mere lighed i samfundet herhjemme, men også globalt, siger Rasmus Nordqvist.
Rasmus Nordqvist var med til at stifte Alternativet, og har siden da været en helt central figur i partiet som både politisk ordfører og spidskandidat til EU-parlamentet, inden partiet dette forår gik i opløsning.
Han gik efter formandsposten, da Uffe Elbæk sidste år trak sig, men måtte se sig slået med ret stor margen til andre kandidater - herunder Alternativets nuværende politiske leder, Josephine Fock.
9. marts meldte han sig sammen med Uffe Elbæk og to andre folketingsmedlemmer ud af partiet, netop på fordi han var utilfreds med Josephine Focks ledelse. Hun var i måneden op til blevet beskyldt for at tale meget hårdt til og sågar ruske i folk.
'Jeg har mere at byde på'
I de sidste to måneder har Rasmus Nordqvist taget hele sit politiske virke op til revision.
- Jeg har haft god tid til at tænke mig om. Hvad er det, jeg skal politisk? Skal jeg fortsætte min parlamentariske karriere, eller skal jeg lægge mine kræfter et andet sted? forklarer han og fortsætter:
- Jeg fandt hurtigt ud af, at svaret var nej. Jeg har mere at byde på - også i Folketinget.
Med sit skift til SF bryder Rasmus Nordqvist sin alliance med de andre afhoppere fra Alternativet, der i det, de betegnede som et 'politisk projekt' har holdt gruppemøder under navnet Frie Grønne Stemmer.
Det er ellers kun nogle uger siden, at hans tidligere tætte kollega, Uffe Elbæk, luftede tanken om et nyt politisk initiativ.
- Jeg har været meget åben overfor de andre løsgængere om, at jeg overvejede min situation, siger Rasmus Norqvist.
Han fortæller, at han i perioden har haft gode samtaler med SF's formand, Pia Olsen Dyhr, og hun byder ham da også velkommen.
- Jeg kender Rasmus Nordqvist som en dygtig og arbejdsom politiker, som brænder for klima, miljø og for internationalt samarbejde. Jeg ser frem til at få Rasmus med på holdet, siger Pia Olsen Dyhr til Ritzau.
Tager udvalgsposter med sig
Med Rasmus Nordqvist på holdet kommer SF op på 15 mandater. Det ændrer ikke ved, at SF fortsat er det femtestørste parti i Folketinget. Men nu er SF kun ét mandat mindre end Dansk Folkeparti og De Radikale.
Rasmus Nordqvist tager sine udvalgsposter med sig. Han sidder blandt andet i Finansudvalget, Skatteudvalget, Klima-, Energi- og Forsyningsudvalget og Udenrigspolitisk Nævn.
- Der er ikke nogen tvivl om, at jeg har arbejdet med en masse forskellige områder, og jeg brænder rigtig meget for den grønne omstilling og for det internationale samarbejde. Jeg glæder mig til at se, hvor resten af gruppen ser, at jeg kan bruge mine kræfter, siger Rasmus Norqvist.
- Jeg går meget ydmygt til arbejdet. Det synes jeg, at man skal når man kommer som ny, men jeg glæder mig til at have mere tid til enkelte dele, da SF er et større parti, end jeg er vant til.
Ved at melde sig ind i SF har Rasmus Nordqvist også meldt sig ind hos statsminister Mette Frederiksens (S) støtter. Alternativet afviste at pege på en statsministerkandidat op til valget sidste år. SF danner sammen med Radikale Venstre og Enhedslisten parlamentarisk grundlag for den socialdemokratiske regering.
Det bekymrer ikke Rasmus Nordqvist.
- Situationen er en anden, og jeg er glad for den position, SF står i, siger han.
Rasmus Nordqvist har siddet i Folketinget siden 2015. Han er uddannet designer og har inden han blev politiker arbejdet i modebranchen.
Artiklen er 12.45 opdateret efter interview med Rasmus Nordqvist.