Rav internt i Liberal Alliance efter seks eksklusioner

33 medlemmer af Liberal Alliance har meldt sig ud efter seks eksklusioner, mens 15 nye er kommet til.

Folketingsmedlem Ole Birk Olesen har på Facebookside skrevet, at fx partier tiltrækker mennesker, som ikke kan holde balancen mellem at pleje egne og fælles interesser. (Foto: Jens Nørgaard Larsen © Scanpix)

En hård debat er opstået på blandt andet Facebook, efter at Liberal Alliances hovedbestyrelse har besluttet at ekskludere seks medlemmer af partiet.

Mindst 33 medlemmer har taget konsekvensen af udsmidningerne, og har valgt at melde sig ud af partiet, mens 15 nye medlemmer er kommet til siden lørdag, hvor eksklusionerne blev besluttet.

En af dem, der har meldt sig ud, er Grosen Friis, som har kritiseret udsmidningen på sin Facebookprofil.

Benhård topstyring

- Liberal Alliance er i mine øjne blevet et parti, hvor der ikke arbejdes for demokrati fra græsrødder, lokalforeninger og op, men hvor der fastholdes benhård topstyring, siger han.

- Hvis der ikke er plads til dygtige, arbejdsomme og liberale folk som Torben Mark Pedersen, Kent Hedemann Kristensen og Svend Pedersen i Liberal Alliance, så træder partiet ikke blot på disse folk, men også på ligesindede personer som jeg, og jeg er skuffet og ærgerlig langt ind i mine knogler, skriver Grosen Friis.

- Det er, hvis man gør noget, som modarbejder partiet eller generer andre kandidater, siger landsformand Leif Mikkelsen.

Plejer egne interesser

Folketingsmedlem Ole Birk Olesen har på sin Facebookside blandt andet skrevet, at enhver organisation, enhver forening, enhver virksomhed, hvor der foregår interessante ting, tiltrækker også mennesker, som ikke kan holde den rette balance mellem at pleje egne interesser og at holde sig de fælles interesser for øje også.

Nogle af de 268 kommentarer til opslaget mandag eftermiddag, bakker op om eksklusionerne, men andre kritiserer dem.

- At man i et åbent og liberalt parti ekskluderer medlemmer uden at forklare årsagen er for mig at sidestille med den venstrefløj, som vi selv ynder at kritisere, skriver Morten Schmidt-Pedersen.

Har selv fået en forklaring

De ekskluderede har selv fået en mail og skulle ifølge Leif Mikkelsen også være blevet ringet op og have fået en forklaring.

Partiet har ikke meddelt, hvilke seks der er tale om, men Kent Hedemann Kristensen, tidligere kredsformand Torben Mark Pedersen og Svend Pedersen siger selv, at de er blandt de ekskluderede.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk