Red Barnet: Thorning kan gøre livet bedre for verdens dårligst stillede børn

Jeg er dybt beæret over at få muligheden for at lede Internationalt Red Barnet, siger Thorning.

Tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) skal være direktør for Save the Children International.

Red Barnet Danmark kalder Helle Thorning-Schmidt en stærk dansk profil, der nu er udpeget til at stå i spidsen for organisationens internationale afdeling, Save the Children International.

– I Red Barnet glæder vi os over, at valget er faldet på en så stærk dansk profil. Jeg er overbevist om, at Helle Thorning Schmidt med sin store erfaring og internationale gennemslagskraft kan skabe mærkbare forbedringer for de dårligst stillede børn, siger Red Barnets generalsekretær Jonas Keiding Lindholm i en pressemeddelelse.

– Alt for mange steder i verden bliver børn fanget i krig, ramt af katastrofer og oplever, at deres livsgrundlag og fremtidsmuligheder trues. Derfor er der mere end nogensinde brug for en stærk profil til at sætte fokus på verdens dårligst stillede børn. Det kræver en person med det internationale lederskab, det udsyn og den handlekraft, som Helle Thorning-Schmidt har, siger lederen af Red Barnet Danmark også.

Også Thorning ser frem til det nye job.

– Jeg er dybt beæret over at få muligheden for at lede Internationalt Red Barnet. Børns rettigheder, beskyttelse og udvikling har altid stået mit hjerte nært, og jeg ser frem til at gøre alt, hvad jeg kan, for at opfylde vores ambitiøse mål. Intet barn under fem år skal dø af årsager, som kan forebygges, alle børn skal have adgang til uddannelse af høj kvalitet, og intet barn skal leve med vold og misbrug, udtaler Helle Thorning-Schmidt i en pressemeddelelse fra Socialdemokraterne.

– Red Barnet er siden grundlæggelsen gået forrest i kampen for udsatte børn. Jeg glæder mig til at bygge videre på det fine arbejde. Jeg kan ikke forestille mig en bedre sag, og jeg ser frem til at arbejde sammen med vores engagerede medarbejdere i hele verden, fortsætter Helle Thorning-Schmidt.

Helle Thorning-Schmidt indtræder i stillingen i London i april, står der i pressemeddelelsen.

Det skriver hun selv på Facebook:

Kære facebook-venner. Fra april skal jeg være direktør for Internationalt Red Barnet. Det er jeg dybt beæret over. Børns...

Opslået af Helle Thorning-Schmidt på 13. januar 2016