Redegørelse frikender Anna Mee i sag om murerfirma

Den tidligere københavnerborgmester havde et venskabeligt forhold til murerfirmas ejer, men var ikke inhabil.

Pressemøde på Københavns Rådhus kl. 13.30, den 25. oktober 2017. Beskæftigelses- og integrationsborgmester i København, Anna Mee Allerslev, vil meddele at hun trækker sig (Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen/Scanpix 2017) (Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen © Scanpix)

Det var et venskabeligt forhold, baseret på en professionel kontakt. Men det var ikke et venskab, der kan føre til inhabilitet.

Sådan lyder vurderingen fra advokatfirmaet Horten, der på vegne af Københavns Kommune har undersøgt relationen mellem forhenværende beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev (R) og ejeren af Øens Murerfirma, Jan Elving.

Jan Elving er privat ven med Anna Mee Allerslev, og hun har blandt andet har lånt et festlokale af murerfirmaet.

Undersøgelsen af sagen er sendt til Folketingets Ombudsmand, der har bedt kommunen om en redegørelse.

Ombudsmanden har også stillet spørgsmål om et byggeprojekt, som murerfirmaet var involveret i.

Jan Elving og koncertarrangøren Tap 1 manglede i oktober 2016 en tilladelse til at ombygge fabrikshaller på Kløverparken i København til et spillested.

Anna Mee Allerslev skrev til Teknik- og Miljøforvaltningens direktør. Og fire dage senere gav forvaltningen byggetilladelse til projektet.

Men forvaltningen har ikke lagt vægt på usaglige hensyn, lyder advokaternes vurdering. Og der har været truffet rigtige og lovlige afgørelser i sagen.

Alligevel vil Teknik- og Miljøforvaltningen anbefale at revidere rammerne for politikernes spørgsmål til forvaltningen, fremgår det.

De såkaldte politikerspørgsmål har også været i fokus i en anden sag, hvor forhenværende teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL) stillede spørgsmål om sin overbos altan.

Sagen kort

  • Forholdet mellem Anna Mee Allerslev og Jan Elving kom frem i dagbladet BT op til kommunalvalget i november 2017. Her var Anna Mee Allerslev til at begynde med spidskandidat for De Radikale i København.

  • Men hun trak sig både som borgmester og spidskandidat efter afsløringer af, at hun havde lånt en stor festsal på Københavns Rådhus til sit bryllup. Det var sket uden at betale den leje, som kommunen ellers afkræver borgere, der vil låne den.

  • Siden er det kommet frem, at adskillige andre københavnske lokalpolitikere har holdt bryllupper og fødselsdage i rådhusets lokaler uden at betale leje.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk