Reform af førtidspension væk fra 2020 plan

Regeringen piller nu besparelser på førtidspensionen ud af sin 2020-plan. Nu mangler planen en halv milliard.

Regeringen piller nu besparelser på førtidspensionen ud af sin 2020-plan. Nu mangler planen en halv milliard. (© AP Graphics)

Regeringen piller nu besparelser på førtidspensionen ud af sin 2020-plan. Nu mangler planen en halv milliard kroner.

Regeringens bestræbelser på at skrabe 47 milliarder kroner sammen til statsbudgettet i år 2020 er nu blevet lidt vanskeligere.

Beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V) har nemlig valgt at pille regeringens planlagte reform af førtidspensionen ud af 2020-planen.

Det betyder, at regeringen skal finde yderligere en halv milliard kroner, før 2020-planen går op.

Beskæftigelsesministeren vil stadig forsøge at reformere førtidspensionsordningen således, at pensionen afskaffes for folk under 40 år og erstattes af såkaldte "individuelle udviklingsforløb".

Men den halve milliard kroner, som reformen ifølge regeringen vil medføre i besparelser, skal nu gå til blandt andet flere personlige vejledere, hvorved de planlagte besparelser altså spenderes igen.

Styrker de unge

Det sker efter et møde mellem regeringen og Socialdemokraterne, SF, De Radikale og Kristendemokraterne.

- Det er rigtigt, at der nu er en halv milliard mindre i regeringens samlede reformpakke. Men omvendt går vi altså ind og styrker de unge, siger Inger Støjberg.

Regeringen forsøger i disse uger at finde flertal for besparelser på 47 milliarder gennem en hurtig udfasning af efterlønnen, besparelser på SU og forsvaret og altså også førtidspensions- og fleksjobordningen.

Sidstnævnte skulle ifølge planen give to milliarder kroner til statsbudgettet, men med de droppede besparelser på førtidspensionen er der nu et hul i planen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk