Tema Skat i krise

Regering sætter dato for bebudet omlægning af Skat

Skat nedlægges og bliver i juli 2018 delt i syv forskellige styrelser, siger skatteminister.

Ifølge Berlingske vil skatteministeren og statsminister Lars Løkke Rasmussen i morgen formiddag præsentere planen. (Foto: Sarah Christine Nørgaard © Scanpix)

Det Skat, vi kender, er snart fortid. Skat skal i stedet deles op i syv styrelser.

Ændringen sker allerede i midten af næste år. Det siger skatteminister Karsten Lauritzen (V) til Berlingske.

Styrelserne skal have hver deres specifikke opdrag, specialisering og ledelse og skal være i drift allerede fra 1. juli 2018.

Allerede for et år siden blev planen om de syv styrelser fremlagt. 26. august 2016 blev det meddelt, at der var en ny struktur på vej. Det skete i forbindelse med præsentationen af en redningsplan, der også betød flere ansatte til Skat.

Skatteministeren ønsker ikke at udtale sig til DR Nyheder i aften. Ifølge Berlingske vil skatteministeren og statsminister Lars Løkke Rasmussen i morgen formiddag præsentere planen.

Skatteministeren siger til Berlingske, at regeringen frit kan træffe beslutningen uden lovgivning.

Skat ramt af flere skandalesager

Nedlægningen af Skat sker efter flere skandalesager, der fået stor opmærksomhed i medierne. Blandt andet massive problemer med inddrivelsessystemet EFI, forkerte ejendomsvurderinger, ulovlige ejendomsskatter og svindel med udbytteskat.

- Det er ikke en kritik af den enkelte medarbejder, siger skatteministeren til Berlingske.

- Det er en kritik af det system, der er blevet sat op, men som bare ikke har leveret på de afgørende områder. Derfor er jeg nået frem til, at i stedet for at bruge penge på lappe på et Skat der ikke leverer eller løfter opgaverne, og som – hvis vi skal være ærlige – aldrig rigtig har fungeret, så ophører Skat helt med at eksistere.

De syv styrelser vil som del af udflytning af statslige arbejdspladser blive spredt ud over hele landet. Hver af de syv styrelser får en direktør, der refererer til skatteministeren og Skatteministeriets departementchef.

De nye styrelser

  • Skattegæld.
  • Told.
  • Ejendomsvurderinger.
  • Motorområdet, herunder betaling af registreringsafgift.
  • Skatter, afgifter og moms.
  • It og udvikling.
  • Tværgående administration såsom HR og rekruttering.