Regeringen åbner for juridisk kønsskifte for transkønnede unge

For første gang bliver der lanceret en handlingsplan på LGBTI-området.

Ligestillingsminister Eva Kjer Hansen (V) har det overordnede ansvar for, at LGBTI-personer fremover får bedre vilkår. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, DR ARKIV)

Regeringen vil undersøge, om der bør åbnes for juridisk kønsskifte for transkønnede børn og unge under 18 år.

Ligestillingsminister Eva Kjer Hansen (V) udnævnes som koordinerende minister for LGBTI-området i perioden 2018-2021.

Det er et af punkterne i den handlingsplan på LGBTI-området, der dækker over homoseksuelle, biseksuelle, transkønnede og interkønnede, som regeringen fremlægger i morgen.

Foreningen for Støtte til Transkønnede Børn (FSTB) arbejder for at give transkønnede børn og unge mulighed for juridisk kønsskifte.

Blandt andet ønsker foreningen, at transkønnede børn og unge får mulighed for at få ændret de sidste fire cifre i cpr-nummeret.

Ifølge FSTB oplever transkønnede børn og unge ofte akavede - og måske endda ydmygende situationer - fordi cpr-nummeret ikke svarer til deres udseende.

- Vi bruger vores cpr-nummer rigtig meget hos lægen, hos tandlægen, på biblioteket og i andre sammenhænge, siger Eva Kjer Hansen.

I alt 13 ministre er involveret i handlingsplanen med 42 initiativer. Det er første gang nogensinde, at en dansk regering lancerer en handlingsplan på området.

Der er afsat 25 millioner kroner til at finansiere 15 af initiativerne i planen. Pengene kommer fra satspuljen 2018. De øvrige initiativer finansieres inden for ministeriernes rammer.

/ritzau/