Regeringen: Ældre skal først forny kørekort som 75-årige

Regeringen vil ændre loven så man først skal have fornyet kørekortet når man bliver 75 år. I dag sker det allerede når man bliver 70.

Først når man runder 75 år, skal man i fremtiden have en lægegodkendelse for at køre bil. Det lovforslag kommer nu fra regerignen.

Bilister der runder 70 år skal ikke længere til læge for at få tilladelse til fortsat at køre bil.

Regeringen har nemlig et lovforslag klar, der skal på bordet i det kommende folketingsår, der vil hæve aldersgrænsen for de obligatoriske lægetjek fra 70 til 75 år.

Og ifølge retsordfører for Socialdemokraterne Trine Bramsen kan man roligt gøre det, uden det skaber mere usikkerhed på vejene.

- Vi ved at ældre i dag er langt mere friske, end de var tidligere, og derfor giver det også mening, at vi ændrer grænsen for, hvornår man skal have fornyet sit kørekort fra 70 år til 75 år, siger Trine Bramsen.

Ingen risiko ved at hæve alder

Flere politikere i regeringspartierne har luftet tanken om at ændre reglerne. Derfor har de bedt Sundhedstyrelsen om at undersøge, hvilke effekter der kommer ud af at hæve aldersgrænsen til 75 år.

- Sidste år bad vi Sundhesstyrelsen om at komme med en klar vurdering - giver det her flere uheld? Er der risiko for at flere ældre ender i trafikulykker? Og det viser sig nu, at det er der ikke belæg for at sige på baggrund af alder, siger Trine Bramsen.

I morgen åbner Folketinget, og som led i det udkommer lovkataloget med de love de forskellige ministerier regner med skal til afstemning i løbet af folketingsåret.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter