Regeringen afviser al kritik

Der er intet at komme efter, lød det fra statsminister Anders Fogh Rasmussen efter mødet i Udenrigspolitisk Nævn. De omdiskuterede breve fra Egypten rummer intet nyt. Og der kommer ingen undersøgelse af Muhammed-sagen.

Statsminister Anders Foh Rasmussen ankommer til møde i Udenrigspolitik Nævn tirsdag den 14. februar 2006 (Foto: Liselotte Sabroe © Scanpix)

Regeringen afviser, at den kunne have gjort mere for at forhindre, at konflikten om Muhammed-tegningerne brød ud i lys lue. På et tre timer langt møde i Udenrigspolitisk Nævn afviste regeringen al kritik. Oppostionens ønske om en uvildig undersøgelse blev også afvist endnu engang.

Situationen roligere nu

Statsminister Anders Fogh Rasmussen konstaterer med glæde, at situationen i de muslimske lande på overfladen ser ud til at være mere rolig.

- Men dermed er sagen ikke løst. Nu går den ind i en ny international fase, og jeg vil ikke udelukke, at der skal findes en løsning i FN-regi. Og der er det værdifuldt, at vi kan samarbejde om sagen i EU, siger Anders Fogh Rasmussen.

Egypteren ringede ikke

Politiken skriver i dag, at den egyptiske udenrigsminister i oktober og november gjorde den danske regering og det internationale samfund opmærksom på, at man ikke bad om et retsligt indgreb over for Jyllands-Posten.

Det er i modstrid med, hvad statsminister Anders Fogh Rasmussen tidligere har sagt. Han har hævdet, at han ikke kunne tage mødet med ambassadørerne fra de 11 muslimske lande, fordi de krævede et retsligt indgreb.

- Det er ikke rigtigt, at den egyptiske udenrigsminister har kontaktet mig adskillige gange. Han har ikke ringet en eneste gang, siger udenrigsminister Per Stig Møller.

Udenrigsministeren siger, at han tværtimod selv kontaktede den egyptiske udenrigsminister og advarede mod en konflikt.

Ingen undersøgelse

Statsminister Anders Fogh Rasmussen mener, at regeringen har reageret på de oplysninger, den har fået. Derfor er der ikke noget at komme efter, og der er ikke grund til at lave en undersøgelse.

- Vi står overfor nogle kredse i muslimske lande, som reagerer på 12 tegninger ved at brænde ambassader af, ved at brænde flag af og ved at brænde mennesker af. I den sag synes det så at være det væsentligste, hvordan man håndterer et brev og et møde. Det er fuldstændig ude af proportion, siger Anders Fogh Rasmussen.

Facebook
Twitter