Regeringen afviser lovligt salg af hash

Regeringen siger nej til et forsøg med at sælge hash lovligt i København. S i hovedstaden er utilfreds.

(© Colourbox)

København får nej til forslag om en forsøgsordning med lovlig hashhandel. Det fastslår justitsminister Morten Bødskov (S) i et brev til kommunen.

I afslaget skriver Bødskov, at hash er forbundet med en række skadevirkninger, og at en forsøgsordning med lovlig hashhandel betyder en øget tilgængelighed af hash og højest sandsynligvis et øget hashforbrug - og flere skader som følge heraf.

- Regeringen ønsker på denne baggrund ikke at åbne mulighed for en sådan forsøgsordning, skriver justitsministeren til Københavns Kommune.

Forstår ikke afvisning

Socialdemokraterne på Københavns Rådhus forstår ikke afvisningen.

- Den argumentation halter. Det ville både kunne begrænse bandekonflikten, og vi ville få fat i den gruppe misbrugere, der lige nu er overladt til de kriminelle, siger medlem af borgerrepræsentationen og socialordfører for S, Lars Aslan Rasmussen.

- Vi havde håbet, at de ville tage forslaget alvorligt, og vi har 80 procents opbakning blandt vores medlemmer. København er ramt af en problematik, der hedder, at bandekonflikten er centreret omkring hash. Bander omsætter for mere end 7-Eleven, siger han.

Forbudspolitik

Han mener, at regeringen sender et signal om, at den ikke er villig til at prøve noget nyt.

- Det er ærgerligt, at man bare blindt fortsætter en forbudspolitik, der ind til videre ikke har ført noget positivt med sig. Til gengæld har vi oplevet det værste skyderi siden 2. Verdenskrig i København på grund af hash, siger han.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk