Regeringen: Alle skudsikre veste skal registreres hos politiet

Bandekonflikten får nu regeringen til at foreslå, at alle skudsikre veste i det offentlige rum skal registreres hos politiet.

Flere bandemedlemmer, der bliver stoppet og visiteret af politiet, bærer skudsikre veste. Fremover skal det være ulovligt, med mindre man er vagt eller dørmand. (Foto: © Òlafur Steinar Gestsson, Scanpix)

Den eskalerende bandekonflikt i København og andre dele af landet får nu regeringen til at foreslå, at det fremover skal være strafbart at bære skudsikker vest i det offentlige rum, med mindre man har politiets tilladelse.

Det fremgår ifølge DR Nyheders oplysninger af det bandeudspil, som justitsminister Søren Pape Poulsen (K) præsenterer på Nørrebro fredag eftermiddag, og som kommer til at bestå af 12 initiativer.

Ifølge regeringen skal der i fremtiden stilles krav om, at folk, der ønsker at bære skudsikre veste i det offentlige rum, skal registrere sig hos politiet. Kravet skal dog ikke gælde for myndighedspersoner som vagter og dørmænd.

Forhandlere af skudsikre veste har tidligere berettet om stigende omsætninger, som formodes at kunne henføres til banderne.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har også gjort det klart, at regeringen vil indsætte soldater til bevogtning for at aflaste politiet i bandekonflikten, der så sent som i aftes eskalerede yderligere, da der blev løsnet skud flere steder i København.

- Vi har bedt rigspolitichefen og forsvarschefen om at finde ud af, hvor det bedst kan gøres. Eksempelvis grænsekontrol og bevogtningsopgaver. Dansk politi har brug for en frisk luft, en hjælpende hånd, siger statsministeren på Venstres sommergruppemøde.

Bevogtningsopgaverne for soldaterne kan også blive udvidet til at omfatte eksempelvis bevogtningen af den jødiske Carolineskolen, synagogen i Krystalgade i København og andre bestemte steder. Det forhandler politiet og Forsvaret ifølge DR Nyheders oplysninger fortsat om.

De pågældende soldater, der skal aflaste politiet med bevogtningsopgaver, vil være under politiets kommando og refererer derfor til en overordnet i politiet og ikke eksempelvis en officer, når de varetager bevogtningsopgaver.

Soldaterne har alle gennemgået ekstra kurser med henblik på at skulle aflaste politiet og vil blandt andet have mulighed for at anholde folk.

Klokken 14 vil justitsminister Søren Pape Poulsen præsentere flere nye tiltag, der skal styrke indsatsen mod bander. Det kommer i forlængelse af, at Københavns Politi har fået en mobil politistation, som skal hjælpe politiet i kampen mod banderne.

Den mobile politistation blev opstillet på Nørrebro torsdag og skal flytte rundt i de belastede områder.