Regeringen bøjer sig for De Konservatives krav om kvælstof

Miljøminister Esben Lunde Larsen (V) imødekommer De Konservatives krav om, at udledningen af kvælstof sænkes de kommende år.

Regeringens landbrugspakke blev vedtaget af de fire partier i blå blok efter et tumultarisk forløb, der kulminerede ved, at Eva Kjer Hansen (V) måtte gå af som miljø- og fødevareminister. (Foto: © ASGER LADEFOGED, Scanpix)

Regeringen bøjer sig nu for De Konservatives krav om, at udledningen af kvælstof sænkes de kommende år.

Det skriver partiformand Søren Pape Poulsen på Twitter.

https://twitter.com/SorenPape/status/717592939166359552

Ifølge TV2 har miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) meddelt, at pengene til de kvælstofregulerende tiltag skal findes i kommende forhandlinger om en naturpakke.

Søren Pape Poulsen har tidligere krævet, at der i løbet af 2017 og 2018 samlet set udledes 624 tons mindre kvælstof.

Esben Lunde Larsen vil dog ifølge TV2 ikke give en garanti for, at tallet ender lige præcis her. Det vil afhænge af kommende forhandlinger, understreger han.

- Jeg lægger mig hverken fast på antallet af tons, antallet af virkemidler, eller økonomi – for der skal jo finansiering til. Det skal bero på både udspillet og forhandlingerne, og de foregår som bekendt bag lukkede døre. Men jeg kan sige, at De Konservative bliver imødekommet i forhold til ønsket om, at der kommer kvælstofreduktion i pakken, siger han til TV2.

Kravet fra De Konservative opstod i kølvandet på det tumultariske forløb om landbrugspakken, som partiet endte med at stemme for, men som også kostede Eva Kjer Hansen (V) posten som miljø- og fødevareminister.

Det gjorde den, fordi der var store problemer med de beregninger, der lå til grund for pakken. Pakken var præsenteret som havde den en positiv effekt på miljøet. Men det argument er der blevet sået voldsom tvivl om.

Når De Konservative alligevel stemte for landbrugspakken var det med et krav om, at der ville komme en tillægspakke, der ville opveje de skadelige effekter på miljøet.

Esben Lunde Larsen (V) afviste, at der kunne blive tale om en decideret tillægspakke, men understregede, at De Konservative kunne komme med ønsker i forbindelse med naturpakken.