Regeringen dropper helt barselsbonus til fædre

Regeringen har nu både droppet øremærket barsel og barselsbonus til mænd.

Der bliver ingen barselsbonus til fædre i denne omgang. (Foto: Claus Bech © Scanpix)

Fædre skal ikke se frem til at få en kontant bonus, hvis de tager en del af familiens barsel.

Regeringen dropper nu helt deres plan om at give en såkaldt ligestillingsbonus på 100 kroner pr. dag, pr. familie, hvor forældre deler barselsorloven mere ligeligt.

- Der bliver ikke en barselsbonus til mænd. Vi havde et konkret forslag, som vi lagde frem for Enhedslisten i finanslovsforhandlingerne, men det var som bekendt desværre ikke muligt at opnå enighed med Enhedslisten, skriver beskæftigelsesminster Mette Frederiksen (S) i en mail til DR Nyheder.

Regeringen har dermed både droppet at indføre tre måneders øremærket barsel til mænd, som ellers står i regeringensgrundlaget og ligestillingsbonussen.

Stadig regeringens ønske

Det var ellers planen, at bonussen skulle udbetales til den, der tager mindst orlov (næsten altid faren).

- Regeringens ønske er selvsagt stadig, at flere fædre tager orlov, og uafhængigt af finanslovsforhandlinger har jeg på fagbevægelsens opfordring undersøgt mulighederne for, at parterne i overenskomsterne kan forhandle sig frem til flere uger med løn til fædre, der holder orlov. Det kræver, at der bliver dispenseret fra princippet om ligebehandling, og det er jeg villig til, hvis arbejdsmarkedets parter sammen beder om det, skriver Mette Frederiksen.

Facebook
Twitter