Regeringen er klar med grønt håndværker-fradrag

Venstre er klar til at genindføre boligjob-ordningen. Aftalen bliver præsenteret mandag aften.

I 2014 benyttede hver niende skattepligtige dansker sig af boligjobordningen, viser tal fra Skatteministeriet. (Foto: christian Als © (c) Scanpix Denmark)

Har du lagt kvitteringer i skuffen for håndværkerarbejde udført i år, så kan du godt begynde at finde dem frem.

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, har valgkampen igennem lovet at genindføre håndværkerfradraget, hvis han blev statsminister. Det er nu en realitet, og V-regeringen forventes at præsentere genindførelsen på et pressemøde klokken 18.00, erfarer DR Nyheder.

Konkret vil regeringen genindføre ordningen med tilbagevirkende kraft for hele 2015, oplyser kilder til DR.

Frem til årsskiftet vil ordningen fungere med afsæt i den gamle model. Ved årsskiftet satser regeringen på at lande en grøn boligjob-ordning, der også giver tilskud til energirenoveringer af eksempelvis vinduer og isolering. Ordningen bliver også tilgængelig for lejere, der hidtil ikke har haft mulighed for at få fradraget.

Løkkes løfte i valgkampen

Ifølge DR's politiske redaktør, Uffe Tang, så sker indførslen over to omgange, fordi Lars Løkke Rasmussen skal holde sit valgløfte til boligejerne.

- De skal levere ordningen med tilbagevirkende kraft, fordi Lars Løkke Rasmussen har sagt til folk, de skal gemme deres kvitteringer. Man kan ikke lave om på den nu, vurderer Uffe Tang.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen satte i starten af 2015 posten som statsminister på spil for at få genindført ordningen, da han sagde følgende.

- Det er noget, jeg lægger afgørende vægt på. Jeg vil sige, at hvis jeg skal lede en regering, så skal man altså kunne finde det her i regeringens program, sagde Lars Løkke Rasmussen i januar 2015.

Dansk Folkepartis Peter Skaarup bekræfter på Twitter, at der er en aftale.

LA står udenfor

Liberal Alliance har stået fast på, at man ikke ønsker at genindføre ordningen. Derfor er Alternativet og SF indkaldt til forhandlinger om ordningen klokken 17.30 - altså blot en halv time før aftalen ventes præsenteret. Det tyder på, at det meste er klappet af på forhånd, vurderer DR's politiske redaktør. Ligeledes forventes det, at de Konservative samt Dansk Folkeparti står bag aftalen.

- Man må formode, at de næsten har en aftale på plads.

At en aftale om at genindføre boligjob-ordningen sker uden om det parlamentariske støtteparti, Liberal Alliance, er også bemærkelsesværdigt.

- Det her er interessant, fordi det viser at Venstre-regeringen allerede er gået i gang med at lede efter alternative flertal. Det er lidt en provokation over for LA, når man går uden om sit parlamentariske grundlag. Men det viser, at det her er en regering, der vil arbejde bredt, vurderer Uffe Tang.

Det står også i regeringsgrundlaget, at boligjobordningen skal genindføres med tilbagevirkende kraft efter de gamle regler. Desuden lægger regeringsgrundlaget op til, at der laves en model for den fremtidige ordning efter 2015