Regeringen erkender nu at fattige ældre får lavere boligydelse

Nye beregninger fra regeringen får Dansk Folkeparti til at kræve genforhandling af boligydelse i finansloven.

Finansminister Claus Hjort Frederiksen erkender, at nogle fattige pensionister vil miste boligydelse, og det får DF-formand Kristian Thulesen Dahl til at kræve genforhandling af den del af finanslovsaftalen. (Foto: TORKIL ADSERSEN © Scanpix)

Regeringen erkender nu, at 22.500 pensionister med en samlet husstandsindkomst på under 150.000 kroner i 2020 står til at miste op mod 6.000 kroner om året i boligydelse, skriver Jyllands-Posten.

Finansminister Claus Hjort Frederiksen hæfter sig dog ved, at flere får mere i boligydelse i 2016.

- 45.600 pensionister med en indkomst under 150.000 vil næste år få mere i boligydelse. Der er også en mindre gruppe på 14.200, som vil få lavere boligydelse, oplyser finansministeren til avisen.

Regeringen har ifølge Jyllands-Posten udarbejdet beregningerne, efter at Ældresagen har kritiseret aftalen om boligydelsen for at efterlade tusindvis af pensionister med lavere boligydelse.

På et pressemøde i går sagde Claus Hjort Frederiksen, at de dårligst stillede pensionister med en indkomst på 150.000 kroner vil få mere i boligydelse.

Også DF-formand Kristian Thulesen Dahl har forsvaret finanslovsaftalen med henvisning til, at de svageste fik mere.

Finansloven for 2016 skal efter planen tredjebehandles og vedtages 21. december.

DF's finansordfører, René Christensen, siger til avisen, at partiet stadig vil stemme for finansloven, men kræver en genforhandling af den del af aftalen, der omfatter boligydelsen.

/ritzau/