Regeringen forlænger grænsekontrollen igen

Regeringen forlænger den midlertidige grænsekontrol mod Tyskland frem til 23. februar, oplyser Inger Støjberg (V).

Forslag til lov om ændring af udlændingeloven fotograferet i Folketingssalen på Christiansborg tirsdag den 26. januar 2016. Med blandt andre statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) (på billedet) og Mette Gjerskov (S), der stemmer imod sit eget parti. (Foto: Mathias Løvgreen Bojesen © Scanpix)

Danmark skal fortsat have grænsekontrol mod Tyskland i noget tid endnu.

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) meddeler, at den midlertidige grænsekontrol forlænges frem til 23. februar.

- Vi forlænger den danske midlertidige grænsekontrol på samme måde som hidtil med stikprøvekontroller, siger Inger Støjberg.

Det er anden gang, at regeringen forlænger grænsekontrollen. Første gang var den 13. januar efter en periode med 10 dages grænsekontrol. Danmark indførte midlertidig grænsekontrol første gang 4. januar, blot få timer efter at Sverige havde gjort det samme.

- Det er nødvendigt at forlænge grænsekontrollen. Det er fordi, at man fra svensk side har indført grænsekontrol og transportøransvar. Vi ville kunne komme til at se en meget stor ophobning af flygtninge og migranter, siger Inger Støjberg.

Hun har tirsdag formiddag mødtes med sin svenske kollega justits- og migrationsminister Morgan Johansson, som også deltog på dagens pressemøde.

- Det har været og er stadig en vældig dramatisk situation. Vi forsøger hele tiden sammen at finde løsninger, siger Morgan Johansson og sender samtidig en "tak" til Danmark for at have ageret hurtigt og konstruktivt i forbindelse med indførelsen af den svenske id-kontrol.

1.400 asylansøgere på fire uger

Der er ifølge tal fra Udlændinge- og Integrationsministeriet indløbet 1.400 asylansøgninger i årets første fire uger, hvor Danmark i samme periode har haft grænsekontrol.

Det laveste antal asylansøgere siden regeringen valgte at indføre den midlertidige grænsekontrol 4. januar, blev registret sidste søndag, hvor 14 mennesker søgte asyl.

Tallene stammer fra politiets system, Polsas, og er forbundet med usikkerhed, da der løbende foretages efterregistreringer, skriver Ritzau.

I forbindelse med finanslovforslaget opjusterede Venstre-regeringen forventningen for antallet af asylansøgere fra 15.000 til 25.000 for i år.

Størstedelen af sidste uges asylansøgere, 74 personer, stammede fra Syrien. 42 stammede fra Afghanistan, 15 fra Irak, mens de sidste kom fra andre lande.