Regeringen: Forsøg med kystbyggerier er kun begyndelsen

Der skal kunne bygges ferieboliger ved 10 nye turistbyggerier langs kysten, lover regeringen, som også vil udvide forsøgsordningen.

Nordeuropas største badeland. Det er, hvad regeringen nu har givet lov til at bygges ved Ringkøbing-Skjern - lige ned til vandkanten. Men vandland og andre nybyggerier skal også have lov til at bygge feriehuse ved siden af.

10 nye store turisme-byggerier, som nu bliver bygget helt ned til de danske kyster, bliver langt fra de sidste.

For selv om der endnu ikke er taget et eneste spadestik til de 10 forsøgsprojekter, som regeringen har givet tilladelse til her til morgen, så er potentialet i at lade kommunerne bygge ned til vandkanten så stort, at mere skal følge, afslører miljøminister Eva Kjer Hansen (V).

- Forsøgsordningen har vist, at der er en lang række gode kommercielle projekter rundt om i hele Danmark, der vil kunne løfte kyst- og naturturisme, siger hun.

- Regeringen vil derfor indføre en ny styrket forsøgsordning, så flere projekter kan blive en realitet. Med Danmarks 7.300 kilometer kyststrækning, så er der plads til flere projekter.

Vil åbne for ferieboliger ned til vandet

Ifølge regeringens beregninger giver de 10 første projekter mulighed for investeringer på cirka fire milliarder kroner, og det vil skabe lokale jobs.

Men regeringen ser et stort potentiale i at udvide ordningen.

Derfor skal flere kommuner have lov til at bygge langs kysten - og de nye turismemagneter skal kunne opføre reelle ferieboliger tæt på.

- Den nye forsøgsordning skal blandt andet sikre, at nye feriecentre kan udlægge sommerhuse, når de bliver etableret. Det er et vækstpotentiale, som den nuværende forsøgsordning ikke har givet mulighed for at indfri, siger erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen.