Regeringen indstiller F35 som Danmarks næste kampfly

Regeringen indstiller det amerikanske kampfly F35 til at erstatte de nuværende F16-fly.

Arkivfoto: Regeringen indstiller F35 som Danmarks nye kampfly, erfarer medier. (Foto: © ho, Scanpix)

Regeringen vil købe 27 nye kampfly af mærket F35.

Statsministeriet har netop udsendt en pressemeddelelse om, at regeringen i morgen præsenter sit bud på Danmarks næste kampfly.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og forsvarsminister Peter Christensen (V) præsenterer regeringens udspil i morgen klokken 10. Pressemeddelelsen oplyser dog ikke, hvad regeringens anbefaling vil være.

Partierne bag det nuværende forsvarsforlig ventes ligeledes at blive orienteret om regeringens indstilling i morgen. Herefter skal en politisk forhandling finde sted, og først derefter står det endeligt klart, hvilken type kampfly og hvor mange, Danmark skal have.

Kampflyet F35 produceres af amerikanske Lockheed Martin og har i noget tid været anset som favoritten til at erstatte de nuværende F16 kampfly.

De to øvrige kandidater i kampen om at forsyne Danmark med nye kampfly har været amerikanske Boeing med kampflyet F18 Super Hornet samt Airbus med den fælleseuropæiske Eurofighter Typhoon.

Den anslåede stykpris for F35-modellen er cirka 700 millioner kroner.

Den samlede pris ventes at lande et sted mellem 20 og 30 milliarder kroner og skal finansieres indenfor rammerne af det nuværende forsvarsforlig.

/DR Nyheder/