Regeringen: Kriminalitet i ghettoer skal straffes dobbelt så hårdt

Et nyt udspil skal gøre op med parallelsamfundene i danske ghettoer.

- Det skal være trygt at opholde sig alle steder i Danmark. Vi skal ikke have særlige områder, hvor det er betydeligt mere utrygt end i andre områder. Dér har vi en udfordring med vores parallelsamfund, siger justitsminister Søren Pape Poulsen. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Hvis du bliver taget for indbrud, hashsalg eller hærværk i udvalgte bydele i landets ghettoer, så skal du i fremtiden kunne straffes dobbelt så hårdt.

Sådan lyder et af punkterne i regeringens kommende ghettoudspil, der bliver præsenteret torsdag, skriver Berlingske.

Ifølge justitsminister Søren Pape Poulsen (K) skal den strammede lovgivning i udvalgte strafzoner være med til at sikre trygheden i fremtiden i landets udsatte boligområder.

- Det skal være trygt at opholde sig alle steder i Danmark. Vi skal ikke have særlige områder, hvor det er betydeligt mere utrygt end i andre områder. Dér har vi en udfordring med vores parallelsamfund, siger han til avisen.

Udover strafzonerne lægger regeringen op at til at styrke politiindsatsen i udsatte boligområder, hvor der skal oprettes tre mobile politistationer.

Ligeledes vil der blive gennemført flere kontroller, og på landsplan lægges der op til, at der skal foretages 25 større politi­aktioner i områderne i 2018-2019.

Desuden mener regeringen, at politiet med en særlig indsats skal udpege personer, som er centrale i kriminaliteten i områderne.

Over for Berlingske bakker Socialdemokratiet umiddelbart op om udspillet, og retsordfører Trine Bramsen peger på, at partiet tidligere har efterspurgt mere politi i de udsatte boligområder.