Regeringen øger grænsekontrol med nye nummerpladescannere

Der skal sættes ind over for menneskesmuglere, illegale indvandrere og kriminelle udlændinge, siger Helle Thorning-Schmidt.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og en række ministerkolleger til Folketingets åbning. (Foto: Nils Meilvang / Scanpix)

En nummerpladescanner, der registrerer biler ved de danske grænser og gemmer oplysningerne.

Det er en del af SR-regeringens øgede grænsekontrol, som statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) løftede lidt af sløret for i sin åbningstale på dagen, hvor Folketinget åbner til en ny sæson.

- Menneskesmuglere, illegale indvandrere og kriminelle udlændinge udfordrer vores grænser. Og skaber utryghed for danskerne. Derfor vil regeringen indføre en mere intelligent og effektiv kontrol i grænseområderne, sagde Helle Thorning-Schmidt.

Nytænker politikontrol

Regeringens initiativer betyder konkret, at politiet fremover får mulighed for at standse og kontrollere personer, som er rejst ind i Danmark, alene på grund af oplysninger indsamlet eksempelvis via nummerpladescannerne.

Politiet skal også i større omfang end i dag kunne kontrollere passager, der ankommer til Danmark med fly fra de andre Schengen-lande.

Regeringens forslag følger op på anbefalingerne fra en arbejdsgruppe, som tidligere på året blev nedsat af justitsministeren.

- Vores forslag nytænker vi politikontrollen inden for Schengen-samarbejdet. Vi overholder fuldt ud præmisserne for samarbejdet, men tænker nyt og anderledes og udnytter rammerne inden for Schengen-samarbejdet i et omfang, vi ikke har set før, skriver justitsminister Karen Hækkerup (S) i en pressemeddelelse.

FacebookTwitter