Regeringen om Liberal Alliances asyl-timeout: Dybt useriøst

Der tegner ikke til at være flertal for LA's ide om at suspendere FN's flygtningekonventioner i to år.

Venstres Marcus Knuth synes, at LA skulle komme med et seriøst forslag. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

Liberal Alliances forslag om at suspendere FN's flygtningekonvention i en periode på to år, hvor ingen skal kunne søge asyl i Danmark, bliver med det samme skudt ned af regeringen.

I stedet for asylansøgere skal Danmark årligt modtage 4.000 af FN's kvoteflygtninge, og det er 3.500 flere end Danmark modtager nu, skriver Berlingske.

Men ingen af delene kommer på tale, siger Venstres integrationsordfører Marcus Knuth.

- Det er dybt useriøst. Vi i Venstre har sagt, at vi selvfølgelig er villige til at kigge på konventionerne og deres implementering, men det er noget, der kun fungerer, hvis man gør det i samarbejde med andre lande. Vi kan jo ikke bare tvangs-hjemsende flygtninge til krig, så jeg synes, de burde komme med et realistisk forslag, som vi kan bruge til noget.

- Det er en snuptags-løsning, der ikke ville holde i den virkelig verden, siger Marcus Knuth.

Han oplyser, at regeringen skam er villig til at se på, om konventionerne er indrettet og implementeret bedst muligt, men han understreger, at den slags ikke sker fra dag til dag.

Liberal Alliancens forslag modtages positivt af Dansk Folkeparti, mens De Radikales udenrigsordfører Martin Lidegaard mener, at Danmark vil blive til grin i resten af verden, hvis forslaget blev ført ud i livet. Heller ikke Socialdemokraterne vil støtte forslaget.

Liberal Alliances forslag om at suspendere FN's flygtningekonvention i to år, hvor ingen skal kunne søge asyl i Danmark, bliver med det samme skudt ned af regeringen.

Opslået af DR Politik på 21. januar 2016