Regeringen skjuler fortsat spindoktor-lønninger

Finansminister Bjarne Corydon lovede i maj åbenhed om spindoktorers løn, men det er aldrig ført ud i livet.

I foråret slog finansminister Bjarne Corydon fast, at regeringen vil skabe mere åbenhed om ministres særlige rådgivere - også kendt som spindoktorer.

På baggrund af anbefalingerne fra et ekspertudvalg lovede Corydon blandt andet, at spindoktorernes løn skulle frem i lyset. Men næsten fem måneder senere må man fortsat kigge langt efter en sådan oversigt.

- Den nødvendige åbenhed, herunder om særlige rådgiveres lønforhold, vil blive sikret ved offentliggørelse på Moderniseringsstyrelsens hjemmeside, hvor alle oplysninger om særlige rådgivere vil blive samlet, oplyste Corydon i slutningen af maj.

Intet bud på hvornår

Den er ikke etableret, erkender Moderniseringsstyrelsen, som ikke har noget bud på, hvornår løfterne om åbenhed bliver til virkelighed.

Finansministeriet lovede også, at man senest på dagen for den særlige rådgivers tiltræden skulle offentliggøre navnet sammen med en kort beskrivelse af vedkommendes baggrund, kvalifikationer og påtænkte opgaver.

Men selvom der var heftig spindoktor-aktivitet i svingdørene ind og ud af ministerierne, da regeringen i august gennemførte en ministerrokade, har Ritzau ikke kunnet finde et eneste tilfælde, hvor ministerierne har fulgt denne fremgangsmåde.

EL og DF kræver forklaring

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra finansminister Bjarne Corydon.

Dansk Folkeparti og Enhedslisten har svært ved at forstå, hvorfor det skal tage så lang til at lave en liste over spindoktorers løn, og de to partier kræver nu en forklaring fra Bjarne Corydon.

/ritzau/