Regeringen skrotter omstridte måltal for inklusion

Inklusionen i folkeskolen fungerer ikke optimalt, når man "tvinger et bestemt tal ned i halsen på kommunerne", mener Venstre.

I 2012 indgik regeringen og KL en aftale om at inkludere flere børn med særlige behov i folkeskolens almindelige undervisning. Den plan er nu droppet. (Foto: STEFFEN ORTMANN © Scanpix)

Regeringen sløjfer målet om at inkludere 96 procent af eleverne i folkeskolen.

Det siger Anni Matthiesen, der sidder i Børne- og Undervisningsvalget for Venstre, til DR Nyheder.

- Venstre kommer til at droppe måltallene på de 96 procent, fordi vi mener, at det er endnu bedre at kigge på, hvordan vi sikrer god inklusion for den enkelte elev, siger hun.

Udmeldingen kommer dagen før, at regeringens egen ekspertgruppe fremlægger sine anbefalinger for den fremtidige inklusion i folkeskolen. Ekspertudvalget har netop rådet regeringen til at skrotte måltallene på de 96 procent.

Men ifølge Anni Matthiesen er det alligevel ikke den rigtige løsning.

- Vi vil hellere sikre en god kvalitet i inklusionen, frem for at man absolut tvinger et bestemt tal ned i halsen på kommunerne. Så jeg glæder mig til at høre anbefalerne i morgen, siger hun.

I 2012 indgik regeringen og KL en aftale om at flytte 96 procent af alle børn over i en almindelig folkeskole.

Siden da er en række specialtilbud blevet nedlagt, og i løbet af ganske kort tid har omkring 10.000 elever skiftet skolegangen i et specialtilbud ud med undervisning i den almindelige folkeskole.