Regeringen: Stop for salg af nye diesel- og benzinbiler i 2030

Biler, der kører på fossile brændstoffer, skal udfases, mener regeringen.

Står det til regeringen, skal salget af nye benzin- og dieselbiler stoppes helt fra 2030. (Foto: Illustration: Liv Ajse - Foto: Colourbox © DR Nyheder)

I 2030 skal salget af nye benzin- og dieselbiler stoppes.

Det vil statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) meddele i sin tale ved Folketingets åbning ifølge DR Nyheders oplysninger.

Forslaget er et led i det klimaudspil, regeringen ventes at præsentere inden for kort tid. Det er kun få dage siden, at Klimarådet anbefalede regeringen at stoppe netop salget af benzin- og dieselbiler i 2030.

Klima- og energiminister Lars Christian Lilleholt (V) vil ikke kommentere oplysningerne, men forventer, at klimaet bliver en central del af statsministerens åbningstale.

- Vi må vente at se, men jeg har klart en forventning om, at der i åbningstalen selvfølgelig er noget med om klimaet. Det er jo absolut et af de vigtigste emner overhovedet, siger han.

Afgifter på elbiler i spil

Der bliver ikke solgt ret mange elbiler i øjeblikket. I de første seks måneder af 2018 udgjorde grønne biler under to procent af det samlede bilsalg.

For få uger siden gjort statsminister Lars Løkke Rasmussen det klart, at regeringen overvejer, om afgifterne på elbiler skal justeres.

Danmark har et mål om at være helt uafhængigt af fossile brændsler senest i 2050.

Norge har meldt ud, at det skal være slut med nyregistreringer af biler, som kører på fossilt brændstof, i 2025.

Belgien vil have stop for dieselbiler i 2030, og Tyskland har luftet et stop for forbrændingsmotorer i 2040.