Regeringen til FN: Vi vil igen modtage kvoteflygtninge

Ny minister har meddelt FN, at vi i år vil modtage en mindre gruppe kvoteflygtninge.

Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) meddelte 11. juli FN, at vi tager imod en gruppe behandlingskrævende kvoteflygtninge i år. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

Efter et par år med et fuldt stop for modtagelsen af kvoteflygtninge har regeringen bedt FN om igen at få kvoteflygtninge.

Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) har 11. juli meddelt FN's Flygtningeorganisation, UNHCR, at vi vil modtage kvoteflygtninge, skriver Politiken.

- Her meddelte jeg, at Danmark ønsker at tage imod en mindre gruppe af særligt behandlingskrævende kvoteflygtninge allerede i 2019, oplyser han.

Udvælgelsen og modtagelsen af kvoteflygtningene involverer en række praktiske skridt, som myndighederne nu vil gå i gang med.

- Det er derfor for tidligt at sige noget om, hvornår de første kvoteflygtninge kan modtages, ligesom det præcise antal for 2019 endnu ikke er fastlagt, meddeler han.

Beslutningen er i tråd med det forståelsespapir, som Socialdemokratiet udarbejdede kort før regeringsdannelsen med støttepartierne SF, R og EL.

Ministeriet har desuden orienteret UNHCR om, at regeringen vurderer, at Danmark igen fra 2020 kan genoptage den generelle kvoteflygtningeordning. Heller ikke det er der sat antal på. Tidligere har den årlige kvote været omkring 500 personer.

Hos UNHCR vækker beslutningen begejstring.

- Med det stigende antal flygtninge, som har et presserende behov for at blive genbosat, er disse solidariske tiltag vigtigere end nogensinde, siger Caroline Bach, talsperson for UNHCR i Nordeuropa.

DF's gruppeformand, Peter Skaarup, kalder det en dårlig beslutning.

- Vi betragter det her som et løftebrud, i forhold til det Socialdemokratiet sagde i valgkampen, at de vil bevare den stramme udlændingepolitik.

/ritzau/

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter