Regeringen udsætter køb af kampfly

Regeringen har valgt at udsætte det planlagte køb af nye kampfly. Det forventes, at de nuværende F-16-fly kan flyve to til fire år længere end oprindeligt planlagt.

De danske F-16-fly kan flyve to til fire år længere end påtænkt. (Foto: Henning Kristensen © Fototjenesten Flyvestation Aalborg)

Regeringen har valgt at udsætte det planlagte køb af kampfly. Beslutningen er foretaget, efter at forsvaret har analyseret muligheden for at flyve længere tid med de nuværende F-16-fly end planlagt.

Og de foreløbige resultater af analysen viser, at F-16-flyene kan flyve to til fire år længere tid end planlagt. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Forsvarsministeriet

- Det har nu vist sig, at vi kan flyve to-fire år længere med F-16-flyene. Det er derfor min vurdering - og det har vi drøftet i regeringen - at vi bør udskyde købet af nye kampfly tilsvarende, hvilket jeg i dag forelægger partierne bag forsvarsforliget, siger forsvarsminister Gitte Lillelund Bech (V) i pressemeddelelsen.

Ingen indflydelse på partnerskab

- Det indebærer samtidig, at vi heller ikke nu skal bestemme os for, hvilken type kampfly vi skal købe. Det er almindelig sund fornuft også at vente et par år med den beslutning, fortsætter hun.

Danmark har indgået et partnerskab med flytypen Joint Strike Fighter (JSF). Beslutningen om at udsætte købet af kampflyene har ingen indflydelse på partnerskabet, fremgår det af pressemeddelelsen.

Typevalget af kampfly skal stadig foretages i forsvarsforligsperioden 2010 til 2014, fremgår det af pressemeddelelsen fra Forsvarsministeriet. Ifølge den oprindelige plan skulle politikerne beslutte flytypen i 2012.