Regeringen vil bruge 20 millioner på jødiske bygninger

Mette Frederiksen beder om 20 millioner til at sikre jødiske bygninger efter terrorangrebet i København.

Justitsminister Mette Frederiksen (S) varsler tiltag i form af 11 punkter - heriblandt strammere regler for prøveløsladelser efter terrorangrebet i København. (Foto: Simon Læssøe © Scanpix)

Det skal være langt sværere at trænge ind i jødiske bygninger som Carolineskolen og synagogen i Krystalgade i København.

Derfor beder justitsminister Mette Frederiksen (S) Folketingets Finansudvalg om 20 millioner kroner til sikring af jødiske bygninger i Danmark mod terrorangreb.

Det fremgår af det aktstykke, som Mette Frederiksen har afleveret til Finansudvalget. I aktstykket står der blandt andet:

- PET har gennemført en besigtigelse og vurdering af en række bygninger blandt andet i lyset af angrebet mod synagogen i Krystalgade, og er fremkommet med en række anbefalinger til forbedring af den fysiske sikkerhed ved de pågældende lokaliteter.

- På den baggrund ønsker regeringen at afsætte en økonomisk ramme på 20 millioner kroner til at forbedre den fysiske sikkerhed ved bygninger, som primært benyttes af det jødiske mindretal i Danmark, hedder det i aktstykket.

Se interview med Mette Frederiksen fra TV Avisen:

- Efter Rigspolitiets vurdering vil gennemførslen af ovenstående initiativer på politiets område indebære en væsentlig styrkelse af indsatsen mod terror i Danmark, hedder det i aktstykket.

/ritzau/">http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:550b0aba6187a406c89430b2

80 millioner til styrket indsats

Bygningsstyrelsen kommer til at stå for selve sikringen af bygningerne i tæt samarbejde med blandt andre PET og Det Jødiske Samfund i Danmark, fremgår det af aktstykket.

Det indeholder som ventet også en anmodning om, at politiet i 2015 får tilført 80 millioner kroner til en styrket indsats mod terror.

- Regeringen vil afsætte midler til at styrke beredskabet i Danmark med blandt andet en øget politimæssig tilstedeværelse gennem et skærpet opsyn og tilsyn med potentielt truede personer, lokaliteter og begivenheder, hedder det i aktstykket.

Her oplistes også en række andre initiativer fra regeringens terrorpakke, som justitsministeren ønsker skal sættes i værk allerede nu.

Flere penge til it og analyse

Det gælder blandt andet styrket it- og analysekapacitet i politiet og bedre mulighed for, at PET kan vurderer det generelle trusselsbillede.

Samtidig kan pengene også bruges på at dække merudgifter i forlængelse af terrorangrebene i København. Det kan eksempelvis være øget beskyttelse af særligt truede personer eller grupper som det jødiske mindretal.

- Efter Rigspolitiets vurdering vil gennemførslen af ovenstående initiativer på politiets område indebære en væsentlig styrkelse af indsatsen mod terror i Danmark, hedder det i aktstykket.

/ritzau/

Facebook
Twitter