Regeringen vil samle rejsekortet og Rejseplanen i én app

Transportministeren vil gøre det lettere at planlægge, booke og betale for sin rejse i én app.

I Nordjylland har private på forsøgsbasis fået lov til at komme ind i Rejseplanen. (Foto: © Henning Bagger /Scanpix, Ritzau Scanpix)

Transportminister Ole Birk Olesen (LA) vil gøre det muligt at planlægge, booke og betale sin rejse med både offentlige som private transportudbydere i én samlet app.

Rejseplanen og rejsekortet skal samles i én digital mobiltjeneste, og de to selskaber skal samles i ét.

- Det skal være lettere at rejse i Danmark. En af de måder er, at man ikke skal tilgå alle mulige forskellige hjemmesider og apps for at planlægge og betale for sin rejse.

Foruden at samle de to selskaber vil ministeren give private og deleøkonomiske transporttilbud plads i den digitale løsning. Dermed skal man kunne betale for eksempelvis en taxa og låne en bycykel i samme app.

Transportministeren fortæller, at alle private aktører som udgangspunkt skal kunne få en plads i den digitale mobilløsning.

Desuden skal det være muligt for private at udvikle mobiltjenester, hvor de sælger billetter til offentlig transport.

- Vi åbner for, at private kan sælge billetter til offentlig transport. Så hvis nogle private kan udvikle en app, som er bedre end den, der udvikles af rejsekortet og Rejseplanen i fællesskab, så kan de gøre det, siger Ole Birk Olesen.

Forslagene i udspillet bliver fremsat i et lovforslag senere i år.

/ritzau/