Regeringen vil skærpe krav til statsborgerskab: Dagpenge skal ikke være nok

Med Liberal Alliance i spidsen lægger regeringen op til yderligere skærpelser af kravene til at blive dansker.

Kravet om selvforsørgelse er afgørende for Liberal Alliance, oplyser partiets indfødsretsordfører, Laura Lindahl.  (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Står det til regeringen skal det ikke længere være muligt at opnå statsborgerskab i Danmark, hvis man er på dagpenge.

Hidtil har man kunnet få statsborgerskab samtidig med, at man modtager dagpenge. Det er sket med en begrundelse om, at der er tale om en delvist selvfinansieret forsikring.

Men det skal ikke længere være muligt, og selvforsørgelse bør ikke kunne gradbøjes, lyder det ifølge Berlingske.

Samtidig vil regeringen forkorte den periode, så man kun må være på offentlig forsørgelse til fire måneder ud af de seneste fem år i stedet for seks måneder.

Kravet om selvforsørgelse er afgørende for Liberal Alliance, oplyser partiets indfødsretsordfører, Laura Lindahl.

- Generelt er det en stor udfordring, at mange af dem, der kommer hertil, ikke forsørger sig selv, men vi skal i hvert fald sikre os, at dem, der får dansk statsborgerskab, kan forsørge sig selv.

- Når man er på dagpenge, er man per definition jo ikke selvforsørgende, siger hun til avisen.

Men fremover skal dagpenge ikke være noget, der tæller positivt, når det kommer til en ansøgning. Muligheden for statsborgerskab skal udskydes i den periode, man er ledig og på dagpenge.

Hvor mange personer der ventes at blive ramt af skærpelsen, er ikke muligt at få oplyst. Men det spiller ingen rolle, mener Lindahl.

Uanset hvad er det et krav, vi bør stille, lyder det.

- Det er for mig et stærkt signal at sende om, at hvis man vil have den tryghed og sikkerhed, der følger med at være dansk statsborger, vil jeg være 100 procent sikker på, at man reelt er selvforsørgende, siger hun.

/ritzau/

Facebook
Twitter