Regeringens medieudspil først klar efter påske

Kulturminister Mette Bock havde håbet på at præsentere regeringens medieudspil allerede i denne uge.

Kulturminister Mette Bock oplyser nu, at regeringens udspil til et medieforlig først kommer efter påske. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Kulturminister Mette Bock (LA) fremlægger først regeringens medieudspil efter påske. Hun havde håbet på at præsentere det i denne uge.

Ministeren skriver på Facebook, at hun håber på en bred aftale, men hvis det betyder for mange kompromisser og et for lavt ambitionsniveau, så går regeringen efter en smal aftale.

- Hvorfor? Fordi det først i sidste uge er lykkedes at få rammerne for eventuelt TV2-salg på plads med kommissionen. Det har jeg arbejdet på i et helt år!, skriver hun.

Den endelige tekst til det samlede medieudspil skal først forbi regeringens koordineringsudvalg, inden det kan præsenteres.

I regeringens koordineringsudvalg sidder statsministeren, udenrigsministeren, justitsministeren, finansministeren, forsvarsministeren, erhvervsministeren samt økonomi- og indenrigsministeren.

Mette Bock vil med aftalen sikre bedre balance mellem statsejede og private medier, bedre balance mellem gamle og nye medier, bedre balance mellem landsdækkende og regionale/lokale medierog bedre balance mellem den ældre og den yngre generations medieadgang.

/ritzau/