Regeringens støtter er imod rygeforbud på erhvervsskolerne

Regering vil forbyde rygning på erhvervsskolerne. Det er allerede forbudt på treårige gymnasiale uddannelser.

Selv om Dansk Folkeparti bakker om op målsætningen om, at færre unge skal ryge, er et forbud altså ikke vejen frem, mener Kristian Thulesen Dahl (DF) (Foto: Thomas lekfeldt © Scanpix)

Hverken Dansk Folkeparti eller Liberal Alliance vil være med til at indføre et forbud mod rygning på erhvervsskolerne.

Det meddeler begge partier inden torsdagens forhandlinger om finansloven for 2017. Her skal partierne blandt andet diskutere sundhed og regeringens forslag til en ny kræftplan.

En af ambitionerne i regeringens kræftplan er at sikre en "røgfri generation". Det skal ifølge regeringen blandt andet ske via forbud.

- Det har jeg meget svært ved at forestille mig, at vi kan være med til. Der er rigeligt med forbud og regulering allerede, også på sundhedsområdet, siger LA's politiske ordfører, Simon Emil Ammitzbøl.

Heller ikke Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, er lun på tanken.

- Nej, vi er ikke gået videre ad forbudsvejen. Vi er gået videre ad den vej, der hedder, at man skal rådgive og oplyse, siger han.

Regeringen begrunder forslaget med, at 37 procent af eleverne på erhvervsskolerne i dag ryger dagligt. På gymnasierne, hvor rygning ikke er tilladt, er tallet blot 12 procent.

Selv om Dansk Folkeparti bakker op om, at færre unge skal ryge, er et forbud ikke vejen frem, mener Kristian Thulesen Dahl.

- Vi kan se på nogle af de skoler, hvor man har indført forbud, at eleverne står på fortovene foran skolerne og ryger. Det er ikke nødvendigvis den rigtige måde at tackle det her, siger han.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk