Regeringsnæse i landbrugssag vedhæftes klage over Løkke

Rød blok og DF klager til Folketingets øverste ledelse over, at statsministeren ikke vil møde op i samråd.

Venstres partiformand og statsminister Lars Løkke Rasmussen vil ikke møde i samråd om regeringens landbrugspakke. Derfor klager en række partier nu til Folketingets Præsidium. (Foto: © Mathias Løvgreen Bojesen, Scanpix)

Det er ikke kun en stor næse, regeringen skal forholde sig til i sagen om landbrugspakken, hvor rød blok og Dansk Folkeparti torsdag udtaler skarp kritik af håndteringen.

Med næsen følger der også en klage til Folketingets Præsidium, der er den øverste ledelse.

Et flertal i Miljø- og Fødevareudvalget er enige om at klage over, at statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) ikke vil stille op til samråd og svare på spørgsmål. Flertallet består af rød blok og Dansk Folkeparti.

Derfor følger klagen med den skarpe kritik, som også kom frem torsdag, siger miljøordfører Simon Kollerup (S).

- Det er passende at give en kritik for den måde, regeringen underinformerede Folketinget på, derfor skal regeringen have en næse i sagen.

- Derudover har vi et problem med en statsminister, som gemmer sig, hver gang vi taler om landbrugspakken, siger Simon Kollerup.

Sagen er på ny blusset op efter afsløringen af, at regeringen har tilbageholdt advarsler i sagen om landbrugspakken.

Regeringens egne embedsmænd advarede internt om, at "der er en betydelig risiko for, at EU-Kommissionen vil forholde sig kritisk" over for tal i landbrugspakken.

Men til Folketinget samme dag stod der, at det er "vurderingen, at Danmark overholder sine EU-retlige forpligtigelser".

Det fik rød blok til at indkalde statsministeren i samråd, hvilket han dog afslog. Han henviste i stedet til miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V), som tog over, efter at De Konservative udtrykte mistillid til Eva Kjer Hansen (V).

/ritzau/