Regionsformand bakker op om Sass' narkolinje

En af Socialdemokratiets mest magtfulde sundhedspolitikere støtter afkriminalisering af narkotika.

Socialdemokraternes Sophie Hæstorp Andersen, der er regionsformand i hovedstaden, går i lighed med Henrik Sass Larsen (S) ind for en afkriminalisering af narkotika (arkivfoto). (Foto: NILS MEILVANG © Scanpix)

Det er ikke socialdemokratisk politik, men magtfulde folk i partiet mener, at det bør være det: afkriminalisering af narkotika.

Socialdemokratiets gruppeformand på Christiansborg, Henrik Sass Larsen, slår i en ny bog til lyd for, at hashsalg skal overtages af staten, mens brugere af hårde stoffer ikke skal straffes.

Og han får opbakning fra partifællen Sophie Hæstorp Andersen, der som formand for Region Hovedstaden er en af de allermest magtfulde socialdemokratiske politikere på sundhedsområdet.

- Der er brug for en ny narkotikapolitik i Danmark med afkriminalisering og en tilgang baseret på sundhed og skadesreduktion frem for straf, skriver hun på Twitter med direkte adresse til Sass Larsens forslag.

Socialdemokratiets officielle politik er, at partiet ikke går ind for legalisering af hash eller andre stoffer.

Men partiet hilser debatten velkommen, skrev næstformand i folketingsgruppen Dan Jørgensen i en sms til Ritzau i sidste uge.

- Hash og stoffer er et stort og dilemmafyldt samfundsproblem. Det skal diskuteres, skrev han.

/ritzau/

Facebook
Twitter