Regler om økologisk honning er for skrappe

En gennemgang af alle miljø- og fødevareregler viser, at danske krav til økologisk honning er for skrappe.

En gennemgang af miljø- og fødevareregler har vist, at vores regler, når det gælder økologisk honning, har været skrappere end EU's krav. (Foto: Bent K Rasmussen © Scanpix)

Alle regler for miljø og fødevarer er de seneste fem måneder blevet gennemgået, og her har det vist sig, at vi har haft skrappere regler for økologisk honning end EU kræver.

Miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansens mål med gennemgange var at fjerne de regler, love og bekendtgørelser, der ikke gav mening, samt have fokus på områder, hvor de danske regler er skrappere end nødvendig.

- Vi har opdaget, at vi blandt andet har overopfyldt EU-reglerne, når det handler om økologisk honning. Her har vi skrappere krav, før honningen kan kaldes økologisk, end andre lande. Det er ikke rimeligt, siger ministeren til Jyllands-Posten.

Mere honning skal være økologisk

Hun vil nu finde ud af, hvordan mere dansk honning kan kaldes økologisk.

Gennemgangen af reglerne har bestået i at rydde op og sammenskrive regler, som enten var overflødige eller forældede.

- Vi har fjernet 35 procent af alle love og bekendtgørelser - og er gået fra 2.364 love og bekendtgørelser til 1.524, siger hun til Jyllands-Posten.

I kølvandet på oprydningen har ministeren yderligere lanceret en ny ordning, hvor borgere og virksomheder kan melde ind, hvis de falder over unødvendige, overflødige eller generende regler.

/ritzau/

FacebookTwitter