Rekordhøjt smittetal: Regeringen lukker yderligere 31 kommuner

De største skolebørn sendes hjem og restauranter skal lukke i sammenlagt 69 danske kommuner.

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) og regeringen skærper tiltagene mod coronavirus. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Regeringen skærper nu indsatsen mod coronavirus efter de seneste dages stigende smittetal.

Det betyder, at yderligere 31 kommuner skal lukke delvist ned.

Det oplyser sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på et pressemøde ved Udenrigsministeriet i København.

- Hvis man kan, så bliv hjemme, lyder opfordringen fra sundhedsministeren.

De nye tiltag og restriktioner betyder, at yderligere 31 kommuner føjes til de 38 kommuner, hvor der i forvejen er indført skærpede restriktioner.

Det seneste døgn er 3.132 personer konstateret smittede. Det er det højeste antal, siden epidemien begyndte. Til gengæld er antallet af testede på 111.357 også rekord-højt.

Til sammenligning har Statens Serum Institut vurderet, at der var omtrent 3.700 smittede på den værste dag i foråret, hvor der blev testet langt færre.

To regioner lukker

Den nye, regionale nedlukning omfatter hele Region Sjælland, hele Region Midtjylland samt Aalborg, Fredericia, Vejle og Middelfart kommuner.

Restriktionerne betyder blandt andet, at de ældste skolebørn sendes hjem til digital undervisning. Samtidig skal cafeer, restauranter, teatre, museer og biblioteker holde lukket.

I de berørte kommuner opfordres både private og offentlige arbejdspladser til, at så mange medarbejdere som muligt arbejder hjemme.

Med de seneste skærpelser er restriktionerne nu skærpet i 69 kommuner. I første omgang frem til den 3. januar, oplyser beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S).

Brostrøm: Udvikling går hurtigt

Sundhedsstyrelsens direktør oplyser, at udviklingen går hurtigt nu.

- Sådan er det med epidemier, det kan gå rigtig hurtigt, og det er også derfor, vi er nødt til at gribe ind nu, siger Søren Brostrøm.

Han fortæller, at de skærpede restriktioner nu omfatter 80 procent af landets befolkning. Myndighederne har bedt de berørte regioner om at varsle deres beredskaber.

- Sygehusfunktionen bliver påvirket, fordi sundhedspersonalet bliver påvirket. Men vi er ikke derhenne, hvor kritiske funktioner i sundhedsvæsenet er påvirket, siger Søren Brostrøm.

Direktøren for Statens Serum Institut forklarer, at årstiden og højtiden er med til at accelerere epidemien.

- Erfaringer fra efterårsferien viser, at folk ser hinanden 15-20 procent mere. Desværre bevirkede det, at smittetallene steg til det dobbelte, siger Henrik Ullum.

- Derfor frygter vi også af den grund, at tallene kan stige yderligere. Årstiden og højtiden er med til at udvide restriktionerne, konstaterer han.

Restriktionerne i de nye kommuner gælder fra i morgen den 11. december klokken 16.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk