Retsanalytiker om Kundby-sag: Højst usædvanlig sag

Det er især mærkværdigt, at der ved højlys dag i går var flere betjente og sprængstofeksperter på den sigtedes adresse, uden noget er sluppet ud til pressen, mener retsanalytiker.

Hverken PET eller politiet vil oplyse, hvad de ledte efter, men flere medier, herunder TV 2, skrev onsdag aften, at en 15-årig dansk pige er anholdt i forbindelse med sprængstoffer. (Foto: Trine Warrer Juul)

Sagen om den sigtede teenagepige fra Kundby i Nordvestsjælland er både sjælden og mystisk.

Det siger DR's retsanalytiker Mette Mayli Albæk, kort efter at dommeren ved retten i Holbæk besluttede helt at mørklægge sagen med dobbeltlukkede døre.

Det betyder, at hverken pressen eller tilhørere får at vide, hvorfor pigen er sigtet.

- Det er en højst usædvanlig sag af flere årsager. Særligt fordi det er sjældent, at en kun 15-årig pige bliver anholdt og fremstillet for dobbeltlukkede døre, siger Mette Mayli Albæk.

- Hvor tit ser vi sprængstofeksperter hos en dansk teenager

De dobbeltlukkede døre kan ifølge retsanalytikeren betyde, at man efterforsker i flere retninger - også efter potentielle medgerningsmænd.

- Med de dobbeltlukkede døre får vi ikke sigtelsen at vide. Men alene timerne i går understreger det usædvanlige: hvor tit ser vi sprængstofeksperter hjemme hos en dansk teenagepige?, siger Mette Mayli Albæk.

Det er kun meget få oplysninger, som er sluppet ud om sagen og pigen. Men særlig sprængstofeksperterne var til stede giver anledning til spekulation, siger Mette Mayli Albæk.

- Det er usædvanligt, at der ved højlys dag i går var flere håndfulde betjente og sprængstofeksperter på adressen, hvilket giver massiv medieinteresse, og alligevel er intet officielt sluppet ud, siger hun.

Onsdag samarbejdede Midt- og Vestsjællands Politi med kriminalteknikere og Forsvarets ammunitionsryddere om at undersøgte en villa i Kundby.

Hverken PET eller politiet vil oplyse, hvad de ledte efter.

Facebook
Twitter