Retsordførere: Politiet bør undersøge om Se og Hør aflyttede kronprinsen

Politiet skal til bunds i, om Se og Hør havde planer om at benytte telefonaflytning, og om bladet rent faktisk gjorde det, mener retsordførere.

Der var en intensiv jagt på billeder af Frederik og Mary, inden de blev forlovet i 2003. (Foto: Scanpix © Scanpix)

Alvorligt. Chokerende. Og fuldstændig forrykt.

Sådan lyder reaktionerne fra retsordførere på Christiansborg, efter at de er blevet orienteret om, at Se og Hør tilbage i 2003 angiveligt arbejdede med planer om at aflytte kronprins Frederiks mobiltelefon.

Anklagen kommer fra en række nuværende og tidligere medarbejdere på Se og Hør, fremgår det af dokumentaren "Historien bag historien - Jagtet af Se og Hør", der bliver sendt i aften.

Den nye oplysning får retsordførerne fra Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti til at opfordre politiet til at udvide deres undersøgelse af Se og Hør-skandalen.

Helt til bunds

Det skal undersøges, om Se og Hør havde planer om benytte aflytning, og om bladet rent faktisk gjorde det, mener de to retsordførere.

- Det er afgørende, at det her bliver en del af den eksisterende efterforskning. Man skal afhøre medarbejdere og redaktører, om det har fundet sted, og om det er noget, som toppen af Aller-koncernen har kendt til, siger socialdemokraternes retsordfører, Trine Bramsen.

Martin Henriksen mener, at det gør sagen ekstra alvorlig, at der er tale om kronprinsens mobiltelefon.

- Omkring sådan en person skal sikkerheden selvfølgelig være i top. Derfor skal vi også have undersøgt til bunds, om Se og Hør har gjort det, og om det er noget, politiets efterretningstjeneste har opfanget, siger han.

- Pligt til undersøgelse

Venstres retsordfører, Karsten Lauritzen forventer, at politiet af sig selv undersøger de forskellige anklager, der er mod Se og Hør.

- Det er deres pligt som myndighed, siger han.

Politiet har tidligere oplyst, at den nuværende undersøgelse af Se og Hør går tilbage til 2007.

Den daværende chefredaktør, Henrik Qvortrup, ønsker ikke at stille op til interview om anklagerne, men bekræfter, at en snak om aflytning fandt sted. Han kan dog ikke huske, at snakken om aflytningen skulle være rettet mod kronprinsen.

Han siger også, at planerne blev forkastet, men har ingen kommentar til, hvorvidt bladet indførte aflytningen senere.

Dokumentaren "Historien bag historien - Jagtet af Se og Hør" bliver sendt på DR1 onsdag aften 20.40.

Facebook
Twitter