Revolutionær kandidat tages til nåde af Enhedslistens medlemmer

Enhedslisten genvælger Jonathan Simmel som folketingskandidat, men med lille chance for at blive valgt. Sarah Glerup kendt fra X Factor står til at komme i Folketinget.

Jonathan Simmel er fortsat folketingskandidat for Enhedslisten, men står med små chancer for at blive valgt. (Foto: Betina Garcia © Scanpix)

Enhedslisten har nu listen over folketingskandidater klar, hvis statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) skulle udskrive valg inden partiets næste årsmøde om et år.

Listen består af i alt 21 kandidater, og her står det klart, at den såkaldte ”vikarsag” ikke har fået konsekvenser for Jonathan Simmel, som sidste år måtte afslå at komme i Folketinget på grund af udtalelser om væbnet revolution og efterfølgende pres fra partitoppen.

Enhedslistens årsmøde har således besluttet at placere Jonathan Simmel som nummer 21 på kandidatlisten, og dermed er han stadig folketingskandidat.

”Vikarsagen” har også fyldt på dette årsmøde, hvor flere medlemmer har kritiseret partitoppen og politisk ordfører Pernille Skipper for at udvise dårligt kammeratskab efter håndteringen af sagen, hvor Skipper klart tog afstand fra Jonathan Simmels udtalelser, efter at han havde trukket sig.

Det er dog særdeles usandsynligt, at placeringen som nummer 21 skulle give valg til Folketinget. Enhedslisten har i dag 14 mandater, og dermed står Jonathan Simmel til at fortsætte som suppleant for partiets folketingsmedlemmer.

X Factor-Sarah på vej i Folketinget

På listen over folketingskandidater står Sarah Glerup, der er kendt fra X Factor, til gengæld til at opnå valg til Folketinget.

Sarah Glerup er placeret som nummer 13 på listen og har dermed fået en såkaldt ”sikker kreds” i form af Østjyllands Storkreds, hvor hun er placeret som Enhedslistens kandidat nummer to efter udenrigsordfører Nikolaj Villumsen.

Tidligere i år var hun i tre uger vikar for Enhedslistens medlem af Folketinget Pelle Dragsted, der tog tre ugers selvbetalt orlov fra Folketinget.

Dermed blev hun det første handicappede medlem i kørestol i Folketingets historie. Grundet sit muskelsvind sidder hun i kørestol og trækker vejret gennem en respirator, skriver Ritzau.

32-årige Sarah Glerup er cand.mag. i medievidenskab og til daglig ansat som kommunikationsrådgiver i Enhedslisten.

Politisk ordfører Pernille Skipper topper listen over Enhedslistens folketingskandidater, som du kan se her:

 1. 1

  Pernille Skipper

 2. 2

  Eva Flyvholm

 3. 3

  Nikolaj Villumsen

 4. 4

  Søren Søndergaard

 5. 5

  Rune Lund

 6. 6

  Rosa Lund

 7. 7

  Peder Hvelplund

 8. 8

  Maria Gjerding

 9. 9

  Henning Hyllested

 10. 10

  Jakob Sølvhøj

 11. 11

  Finn Sørensen

 12. 12

  Christian Juhl

 13. 13

  Sarah Glerup

 14. 14

  Victoria Velasquez

 15. 15

  Jette Gottlieb

 16. 16

  Anne Hegelund

 17. 17

  Mai Villadsen

 18. 18

  Søren Egge Rasmussen

 19. 19

  Rasmus Vestergaard Madsen

 20. 20

  Maria Temponares

 21. 21

  Jonathan Simmel