Rigmand betaler burkabøder: Venstre og DF overvejer at indføre fængselsstraf

Fransk-algerisk rigmand bekræfter, at han betaler burkabøder, men det holder ikke i længden, mener DF og V.

Venstre og Dansk Folkeparti overvejer at stramme straffen for at overtræde tildækningsforbuddet, der trådte i kræft 1. august, yderligere. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Scanpix)

Den fransk-algeriske rigmand Rachid Nekkaz kommer de kommende dage til København for at betale bøder for burka- og niqabklædte kvinder, der overskrider tildækningsforbuddet, som trådte i kraft 1. august i år.

Det er at undergrave dansk lovgivning, mener DF og Venstre, som overvejer at stramme lovgivningen yderligere.

Ifølge DF's udlændinge- og integrationsordfører, Martin Henriksen, bør regeringen overveje indførsel af fængselsstraf i lovgivningen.

- Hvis han betaler bøderne, så mener vi, at det skal regnes som indtægt, så de kvinder, som han betaler bøderne for, skal beskattes af det.

- Og så synes vi, at dette er en anledning til, at regeringen overvejer, om vi skal indføre fængselsstraf. Man kan måske betale bøder for andre, men man kan ikke sidde den af for andre, siger Martin Henriksen.

DF har længe ment, at lovgivningen burde indeholde fængselsstraf. DF lægger op til syv dages fængsel. Ved gentagelser kan der gives op til 14 dages fængsel, hvis det står til DF.

Venstres udlændinge- og integrationsordfører, Marcus Knuth, siger, at det kan overvejes at se på en "mild" fængselsstraf ved gentagne overtrædelser.

- Det skal vi ikke lægge os fast på nu. Lad os først se, om han betaler bøderne, og om Justitsministeriet kan bremse ham fra at gøre det, siger Knuth.

Første overtrædelse straffes som udgangspunkt med en bøde på 1000 kroner. Beløbet stiger op til 10.000 kroner ved fjerde overtrædelse. En 29-årig kvinde fik lørdag den første bøde, da hun bar niqab i Hørsholm Midtpunkt.

/ritzau/