Rikke Karlsson beklager forkert brug af EU-midler

EU-parlamentarikeren handlede i god tro, da hun blandt andre aflønnede sin egen søn, siger hun.

Rikke Karlsson undskylder, at hun brugte tusindvis af EU-kroner på sin søn og sekretær. (arkivfoto) (Foto: ERIK LUNTANG © Scanpix)

Den tidligere DF'er Rikke Karlsson kom for alvor i søgelyset, da hun fik skandalesagen om DF's brug af EU-midler til at rulle.

Hun klagede over partiets manglende åbenhed over, hvad EU-støttekronerne var gået til og meldte sig til sidst i protest ud af partiet.

Rikke Karlsson er nu selv havnet i en sag om forkert brug af tusindvis af EU-kroner i tre forskellige tilfælde.

Det oplyser politikeren selv på sin Facebook-side, hvor hun undskylder.

Den nuværende løsgænger i Europa-Parlamentet beklager, at hun i strid med EU-regler har hyret og betalt sin egen søn for en fotografopgave og en hjemmeside, og at hun har brugt såkaldte blyants-penge fra EU på at aflønne sin sekretær.

- Disse forhold må jeg derfor dybt beklage. Jeg føler, at jeg har handlet i god tro, men jeg må erkende, at jeg har begået en fejl vedrørende disse i alt tre forhold, skriver hun på Facebook.

Parlament skal gennemgå bilag

I alle tre tilfælde har Rikke Karlsson rådført sig med parlamentet inden og har ifølge hende selv handlet i god tro, siger Karlsson til BT.

- Vi havde fået at vide, at de der blyantspenge, dem kunne man bruge til alt, hvad der har med ens parlamentariske virke at gøre. Men så er listen alligevel ikke udtømmende. Hvis jeg havde købt tøj, ville det være gået igennem. Men det har jeg aldrig gjort. Jeg har handlet i god tro, siger hun.

Hun blev selv gjort opmærksom på, at hun har brugt sine EU-penge forkert, da hun blev kontaktet af journalister, som er ved at lave et program til DR om EU's såkaldte blyantspenge, som er med til at dække EU-parlamentarikernes udgifter til kontordrift.

Rikke Karlsson siger, at hun fremover vil få parlamentet til at gennemgå sine bilag og efterfølgende offentliggøre bilagene.

- Meningen med åbenhed er jo netop, at fejl skal opdages og rettes op, hvis de bliver lavet. Dette gælder også for mig, skriver hun på sin Facebook-side.

Hverken Rikke Karlsson eller Dansk Folkeparti ønsker at udtale sig yderligere om sagen til DR Nyheder.

FacebookTwitter