Rikke Karlsson skal afhøres om mulig svindel i morgen

Den tidligere DF'er ser frem til at blive udspurgt af EU's antisvindel-enhed.

Rikke Karlsson skal i morgen forklare sig over for antisvindel-enhed Olaf. Hun forventer, at afhøringen kommer til at tage mellem fire og fem timer. (Foto: NIELS AHLMANN OLESEN © Scanpix)

Europaparlaments-medlemmet og tidligere DF'er Rikke Karlsson skal i morgen klokken 9.00 til afhøring hos EU's antisvindel-enhed, Olaf, i Bruxelles.

Her skal hun forklare sig i sagen om muligt misbrug af EU-midler i partiet Meld og fonden Feld, hvor Morten Messerschmidt var formand igennem fire år.

- Jeg har været i den her situation i et år, hvor jeg har forsøgt at fortælle om mine bekymringer. Det bliver rart egentlig at kunne forklare mig til myndighederne og fortælle, hvordan jeg føler, at jeg er blevet misbrugt til noget, som jeg ikke har haft indflydelse på, siger Rikke Karlsson til DR Nyheder.

Sagen om Meld og Feld har indtil videre betydet, at Dansk Folkeparti har besluttet at betale 2,6 millioner kroner tilbage, som Meld og Feld har fået i EU-støtte. Europa-parlamentet har dog afvist at tage i mod pengene, da det lige nu bliver efterforsket, om der er tale om svindel.

Kender ikke spørgsmålene

Rikke Karlsson fortæller, at afhøringen i morgen - der skal foregå i Olafs bygning i Bruxelles - formentlig kommer til at tage mellem fire og fem timer.

- Jeg har samlet min mappe, hvor jeg har min dokumentation. Ellers må jeg bruge min hukommelse, når jeg skal svare på deres spørgsmål. Jeg aner faktisk ikke, hvad de vil spørge om, siger den tidligere DF'er, der forklarer, at hun efterfølgende ikke må fortælle, hvad der blev snakket om på mødet.

Rikke Karlsson forlod Dansk Folkeparti i protest den 13. oktober sidste år, da hun ikke mente, at DF's topledelse ønskede at lytte til hendes advarsler om brugen af EU-midler i Meld og Feld.

Efterfølgende er skeletterne væltet ud af skabet, og så sent som for 11 dage siden indrømmede Folketingets formand, Pia Kjærsgaard, at man skulle 'have lyttet til Rikke Karlsson'.

Sagen har også ført til, at Morten Messerschmidt ikke længere er formand for Dansk Folkepartii parlamentet, ligesom han ikke længere er en del af partiets øverste ledelse.

For tre uger foretog Olaf sin første afhøring af tidligere medlemmer af Meld. DF-parlamentsmedlemmet Jørn Dohrmann blev afhørt i fem timer og underskrev efterfølgende en tavshedserklæring og har derfor ikke udtalt sig om mødet.

Olaf er den eneste enhed i EU, som har mandat til på egen hånd at tage sager om mulig svindel op og indlede en decideret efterforskning.

Antisvindel-enheden har blandt andet mulighed for at lave ransagninger og vidneafhøringer som led i sin efterforskning. Olafs efterforskninger varer i gennemsnit to år, inden de afsluttes.

FacebookTwitter