Ringberg: Derfor udskifter Løkke ikke Thyra Frank

På trods af kritik er ældreministeren ifølge DR Nyheders oplysninger fredet.

Thyra Frank bliver efter alt sandsynlighed siddende som ældreminister på trods af kras kritik fra regeringens støtter i Dansk Folkeparti. (Foto: Ritzau) (Foto: © liselotte sabroe, Scanpix)

Ældreminster Thyra Frank fra Liberal Alliance har fået kritik for sit virke og "kreative" bogføring som plejehjemsforstander på Plejehjemmet Lotte, og hun har fået kritik for at være usynlig som minister.

Men ifølge DR Nyheders oplysninger bliver kun Venstres ministre berørt af dagens ministerrokade.

Flere politiske observatorer og kommentatorer havde ellers spekuleret i, at Thyra Frank skulle udskiftes, fortæller DR's politiske analytiker Jens Ringberg.

Når det ikke sker, skyldes det, at ældreministerposten er opfundet til lejligheden så at sige. Thyra Frank havde baggrunden for at sidde på det område.

Og Liberal Alliance mener, at Thyra Frank er en fin profil for partiet.

- De er ikke sene til altid at hylde Thyra, som de kalder hende, på deres landsmøder. Og partiet mener, at andre ikke skal bestemme. Hvis vi synes, at Thyra gør det godt, så skal hun fortsætte som minister, mener LA, siger Jens Ringberg.

- Det er et ministerium uden stort set nogen lovforslag eller debatter. Så det ville ikke give nogen mening at lade en Ole Birk Olesen eller Joachim B. Olsen blive ny ældreminister, for det er en post, som er opfundet til lejligheden. Til Thyra, siger Jens Ringberg.

Kritikken af Thyra Frank er ikke kun kommet fra politiske modstandere, men også fra støtterne i Dansk Folkeparti. Hvis ikke Thyra Frank tog "klar afstand" fra sin egen kreative omgang med de lovpligtige arbejdspladsvurderinger, så havde Dansk Folkeparti svært ved at kunne fortsætte samarbejdet med ministeren.

Sådan lød truslen fra Dansk Folkepartis ældreordfører Jeppe Jakobsen, men Thyra Frank beklagede, og Jeppe Jakobsen anså dermed sagen for afsluttet.