Ringberg: Mette Frederiksen dømmer ikke Frank Jensen - men hun frikender ham heller ikke

- Det er lige nu umuligt at sige, hvordan sagen ender for Frank Jensen, lyder det fra politisk analytiker.

- Jeg ser med meget stor alvor på de anklager, der er rejst, lyder det fra Mette Frederiksen. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Det er helt tydeligt, at der er problemer med krænkelsessager i Socialdemokratiet.

Sådan lyder det fra statsminister Mette Frederiksen (S), efter at flere kvinder de seneste dage har forklaret, at de er blevet krænket af Københavns overborgmester, Frank Jensen (S).

- Jeg ser med meget stor alvor på de anklager, der er rejst. Det er åbenlyst, at vi i Socialdemokratiet også har problemer. Det skal ændres nu.

- Chikane og krænkelser kan ikke forsvares. Vi skal i fællesskab skabe en kultur, hvor det ikke er i orden. Hverken i ord eller handling, siger Mette Frederiksen i en skriftlig udtalelse.

Ringberg: Mette Frederiksen havde ikke noget valg

Ifølge Jens Ringberg, der er politisk analytiker i DR Nyheder, havde Mette Frederiksen ikke noget andet valg end at blande sig i sagen.

- Hun var nødt til at udtale sig om en yderst følsom sag om hendes næstformand - ikke mindst efter at hun selv tog MeToo op i sin åbningstale.

Jens Ringberg bider mærke i ordlyden af statsministerens udtalelse.

- Mette Frederiksen pointerer, at hun ser med stor alvor på anklagerne mod overborgmesteren. Det er helt bevidst, at hun udtrykker sig så klart. Det er også et vigtigt signal, at hun fastslår, at der ikke er truffet nogle konklusioner. Altså hun dømmer ikke Jensen - men hun frikender ham heller ikke, uagtet at han fik opbakning fra sit lokale partiapparat i aftes.

Egen undersøgelse

I Socialdemokratiet er der mulighed for, at man kan kontakte et advokatfirma, hvis man har lignende oplevelser.

- Jeg har været en krænker, lød det i går fra Frank Jensen, der erkendte og undskyldte for de mange episoder, der har fundet sted over næsten tre årtier. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Mette Frederiksen opfordrer da også alle dem, der har været udsat for krænkelser, til at henvende sig, så sagerne kan blive belyst.

- Jeg vil gerne gøre det klart, at der ikke er truffet nogen konklusion i sagen om Socialdemokratiets næstformand og overborgmester i København, Frank Jensen, siger Mette Frederiksen.

Foruden partiets eget system vil også partierne iværksætte en uvildig advokatundersøgelse af Frank Jensens opførsel samt håndteringen af tidligere sager.

Ifølge Jens Ringberg er det svært at sige, hvad det her kommer til at betyde for Frank Jensens politisk liv.

- Det er lige nu umuligt at sige, hvordan sagen ender for Frank Jensen. Der er hele to undersøgelser på vej - i partiet og på rådhuset. Han erkender selv, at de kan koste ham det politiske liv, sagde han i aftes, og det sætter Mette Frederiksen så en tyk streg under i dag.

Krisemøde i går

Frank Jensen fik sent søndag aften opbakning fra det socialdemokratiske bagland i København til at fortsætte som overborgmester, da der blev afholdt et krisemøde.

På krisemødet bakkede 22 ud af 32 deltagere op om Frank Jensen.

En af dem, som ikke gjorde, var Carlo Søndergaard, der er formand for Socialdemokratiet i Indre By og Christianshavn.

- Som jeg udtrykte i går på mødet i går: Hvis der er lignende sager af den her karakter omtalt af JP og af samme grovhed, så mener jeg, at Frank enten må trække sig frivrilligt, eller vi igen må have en snak med Frank, hvor vi udtrykker mistillid til ham.

- Jeg er sikker på, at Frank har gjort sig nogle reflektioner de seneste dage, siger Carlo Søndergaard.

DSU-formand i København: Sagen er ikke slut

Den seneste anklage mod Frank Jensen er fra sidste år, og Frank Jensen har selv fortalt, at den handler om formanden for Socialdemokratiets ungdomsparti, DSU, i København, Cecilie Sværke Priess.

Det skulle angiveligt været sket i 2019 i Fælledparken, hvor Frank Jensen skulle have givet et kys til DSU's formand.

- Jeg ved, og har også lige talt med min kone om det, at vi gik sammen i optog ud til Fælledparken. Vi havde vores treårige barnebarn med, så det er ikke en historie, jeg på nogen måde kan genkende, sagde Frank Jensen i går til TV2.

Det har dog fået Cecilie Sværke Priess til at anklage Frank Jensen for at bryde hendes anonymitet. Og så mener hun i øvrigt, at sagen langtfra er slut endnu.

- Fordi jeg mener ikke, at denne sag på nogen måde er afsluttet endnu. Den er ikke afsluttet for mig. Den er ikke afsluttet for de kvinder, der har kontaktet mig og de kvinder, der har stået frem. Derfor er dette her møde i dag begyndelsen, lød det i aftes.

FacebookTwitter