Ringberg om ulovlig partistøtte: 'En rigtig træls sag for Venstre'

Sagen kommer på et uheldigt tidspunkt, mener DR’s politiske analytiker.

Finansminister Kristian Jensen og udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg er blandt de V-profiler, der har modtaget penge til deres valgkamp, som ikke er indberettet korrekt. (Foto: ASGER LADEFOGED © Scanpix)

- Det her er rigtig træls for Venstre.

Sådan lyder den korte vurdering fra DR's politiske analytiker, Jens Ringberg, efter Venstre i Region Midtjylland er blevet idømt en bøde på 10.000 kroner for at have tilbageholdt oplysninger om pengedonationer.

Det sker, efter Midt- og Vestjyllands Politi har fundet frem til, at Venstre i strid med reglerne ikke har indberettet mindst 16 beløb, som er over 20.000 kroner og dermed skal indberettes. Det skriver Politiken på baggrund af en aktindsigt hos politiet.

'Partitop næppe involveret'

Sagen vil næppe afgøre et Folketingsvalg, men kommer på et uheldigt tidspunkt, vurderer Jens Ringberg.

- Med den situation, partiet er i nu, så har de brug for alt, som trækker i en positiv retning. Og det gør en sag som denne ikke, hvor der drages tvivl om, hvem der støtter partiet, siger han.

Venstre og den blå blok halter efter de røde partier og Alternativet i den seneste tids meningsmålinger. Regeringspartiet står til en tilbagegang med to mandater i den seneste måling fra Epinion.

- I dag har man også travlt med at sige, at det kun er noget, som kan kommenteres lokalt. Det er et tegn på, at man ved, at det er noget, som skal holdes ud i strakt arm, siger Jens Ringberg og fortæller, at selvom den ulovlige praksis kun er foregået lokalt, så er det alligevel noget, som smitter af på et parti i modvind.

Jens Ringberg tror imidlertid ikke, at partitoppen har kendt til, hvad der er foregået.

Lokal formand trækker sig

Finansminister Kristian Jensen, udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg, energiordfører Thomas Danielsen og transportordfører Kristian Pihl Lorentzen er blandt de partimedlemmer, der har modtaget penge til deres valgkamp.

Sagen har fået den tidligere formand og kasserer i Venstre i Region Midtjylland til at trække sig i slutningen af 2017.

Bøden til Venstre er ifølge Politken et resultat af et års efterforskning hos Midt- og Vestjyllands Politi, som blev iværksat efter en stribe artikler om penge fra flere omstridte erhvervsklubber til V-profilers valgkampe, der i strid med loven ikke var blevet oplyst til myndighederne.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk