Risikerer at blive smidt ud: Mette Thiesens kæreste politianmeldt for overfald til valgfest

Efter en episode under partiets valgfest er Mette Thiesens kæreste blevet politianmeldt.

Ifølge Pernille Vermund overfaldt Mette Thiesens kæreste medarbejderen kort efter, at medarbejderen ankom til festen på valgaftenen sammen med Vermund. (Foto: © Bo Amstrup, Ritzau Scanpix)

Nye Borgerliges folketingsmedlem Mette Thiesens er nu omdrejningspunktet i en række møder i partiet, der kan ende med en ekslusion fra partiet.

Det sker efter, at Thiesens kæreste ifølge partiet overfaldt en ansat til Nye Borgerliges valgfest i sidste uge. Og efterfølgende blev han smidt ud. Det skriver Nye Borgerlige i en pressemeddelelse.

Den og flere episoder skal nu diskuteres på et ekstraordinært forretningsudvalgsmøde og efterfølgende et hovedbestyrelsesmøde i aften.

Det bekræfter Nye Borgerliges sekretariatschef Lars Eldrup til DR Nyheder.

Han siger samtidig, at den forurettede har politianmeldt Thiesens kæreste. Og at partiet er i dialog med politiet om, hvad de som arbejdsplads kan gøre for at sanktionere kæresten.

En af de muligheder er et polititilhold mod kæresten, hvilket vil betyde, at han ikke kan komme på Christiansborg eller til nogen andre af partiets øvrige arrangementer.

- Det er mig magtpåliggende at beskytte alle vores medarbejdere og ansatte. Derfor forsøger jeg alle muligheder, siger han.

Ifølge partiformand Pernille Vermund er det ikke første gang, at kæresten har været voldelig overfor en ansat i partiet. Og Pernille Vermund har tidligere bedt Mette Thiesen om ikke at tage sin kæreste med på arbejde, skriver hun i en pressemeddelelse.

- Jeg kommer ikke til at vige tilbage for at drage den rigtige konklusion – også selvom det i yderste konsekvens vil betyde farvel til et centralt medlem af partiet valgt til Folketinget, skriver Pernille Vermund.

Nye Borgerliges formand, Pernille Vermund, vil i en pressemeddelelse ikke udelukke, at sagen kan betyde farvel til Mette Thiesen. (Foto: © Bo Amstrup, Ritzau Scanpix)

Ville ikke tage ansvar

Ifølge Pernille Vermund har Mette Thiesen og hendes kæreste siden i sommer sendt intimiderende og truende beskeder til en af partiets andre medarbejdere.

Vermund skriver også, at medarbejderen en søndag i september blev passet op af Mette Thiesens kæreste, som ifølge formanden havde tiltvunget sig adgang til medarbejderens kontor, hvor kæresten truede ham og garanterede, at “han nok skulle få ham fyret”.

Efter episoden blev Thiesen indkaldt til et møde med Pernille Vermund og Lars Eldrup, hvor de formente kæresten adgang til Christiansborg og alle Nye Borgerlige relaterede arrangementer.

- Desværre ville Mette Thiesen ikke selv tage ansvar for truslerne og chikanen mod vores medarbejder, til trods for at hun så passivt til, og til trods for, at de intimiderende beskeder over telefon, som indgik på alle tider af døgnet, blev afsendt fra hendes sociale medie, skriver Vermund i pressemeddelelsen.

Desuden blev Mette Thiesen pålagt at give en undskyldning til medarbejderen på egne og kærestens vegne og tage ansvar for, at der igen blev etableret et fungerende samarbejde mellem hende og medarbejderen.

Men det skete aldrig. Og Thiesen fortsatte med at tage kæresten med på Christiansborg, lyder det fra partiformanden.

Mette Thiesen er ikke vendt tilbage på DR Nyheders henvendelse. Det har heller ikke været muligt at få en kommentar fra kæresten.

Til B.T. skriver Mette Thiesen, at hun i "bagklogskabens klare lys" ikke burde have taget sin kæreste med til festen.

- Det var udtryk for dårlig dømmekraft fra min side, det anerkender jeg. Min kærestes opførsel i tirsdags var uacceptabel, og den tager jeg selvfølgelig afstand fra, skriver hun.

Thiesens kæreste skriver til BT, at han fortryder det, der skete, og at det var dumt.

Nye Borgerliges hovedbestyrelse træder sammen mandag aften, hvor de vil drøfte sagen om Mette Thiesen og hendes kæreste. Mette Thiesen selv også er blevet indkaldt. (Foto: © Martin Sylvest, Ritzau Scanpix)

'En alvorlig sag'

Ifølge Pernille Vermund overfaldt Mette Thiesens kæreste medarbejderen kort efter, at medarbejderen ankom til festen på valgaftenen sammen med Vermund.

Medarbejderen har efterfølgende været på skadestuen og fået konstateret hævelse og misfarvning på armen som følge af det voldelige overfald. Overfaldet er også blevet politianmeldt skriver formanden.

- Det er en ganske alvorlig sag, som jeg ad flere omgange har bedt Mette Thiesen om at tage ansvar for at få løst.

- Desværre er Mette Thiesen ikke parat til at påtage sig ansvaret. Hun mener tværtimod, at løsningen ligger i at afskedige medarbejderen.

Den øvrige, nyvalgte folketingsgruppe har her til formiddag holdt møde for at drøfte situationen.

Og partiet har indkaldt til ekstraordinært forretningsudvalgsmøde i aften.

Efterfølgende vil partiets hovedbestyrelsesmøde træffe en beslutning om Mette Thiesens fremtid i partiet.