Riskær droppet af Elbæk: Vil stille op for Alternativet alligevel

Selv om Alternativets formand, Uffe Elbæk, droppede Klaus Riskær Pedersen som kandidat, agter den kontroversielle erhvervsmanden alligevel at stille op for partiet.

Klaus Riskær Pedersen vælger at overhøre Uffe Elbæks afvisning af ham, fordi "det er slut med at klappe ting af i et lokale på Christiansborg". (Foto: Liselotte Sabroe © Scanpix)

Den kontroversielle erhvervsmand Klaus Riskær Pedersen tilbød sig i sidste uge som folketingskandidat for Uffe Elbæks nye parti Alternativet, men fik et blankt nej.

Han var for alternativ til Alternativet, lød det.

Men det kommer ikke til at forhindre Klaus Riskær Pedersen i at stille op - erhvervsmanden vil nemlig 17. marts melde sig som Alternativet-kandidat i Københavns Omegns Storkreds.

- Jeg havde jo en snak med ledelsen i partiet, og de gav udtryk for, at jeg var for alternativ, for kendt, og at jeg ikke havde været med fra starten. Men hele ideen med Alternativet er, at det er nærdemorkati, og at det kommer fra bunden og op og ikke fra toppen og ned, så der bliver kampvalg nu, siger Klaus Riskær Pedersen til DR Nyheder.

Har siddet i fængsel

Han har tidligere været været europaparlamentsmedlem for Venstre, men forlod den post i 1994. Siden har han ikke forsøgt at gøre politisk comeback, men gør det altså nu.

Uffe Elbæk er formand for Alternativet. (Foto: Scanpix © Thomas Lekfeldt)

Klaus Riskær Pedersen har et blakket ry, og i de seneste 20 år er der sket lidt af hvert i hans liv. I 2007 blev han ved Københavns Byret idømt syv års ubetinget fængsel for bedrageri af særlig grov beskaffenhed og mandatsvig. Østre Landsret nedsatte dog straffen til seks års fængsel i 2008.

59-årige Klaus Riskær Pedersen vælger at overhøre Uffe Elbæks afvisning af ham, fordi "det er slut med at klappe ting af i et lokale på Christiansborg".

- Hvis man som kandidat har noget på hjerte, må man gå ned på et medlemsmøde og sige, at man har noget at bidrage med. Og så må det være medlemmerne, der tager stilling og ikke partiledelsen, siger han.

Det er endnu ikke lykkedes at få en kommentar fra Uffe Elbæk.

A little twist of business

Klaus Riskær Pedersen mener blandt andet, at han kan bidrage på det økonomiske felt, hvor Alternativet endnu ikke har formuleret sig fuldstændig klart politisk.

- Det er meget godt med 'peace and love', men det kræver også 'a little twist of business', hvis folk skal stemme på Alternativet. På den økonomiske politik står de ikke helt klart, der kan jeg bidrage. Der vil jeg gerne hjælpe vennerne, siger han.

Forrige mandag lykkede det for Alternativet at få samlet 20.260 underskrevne vælgererklæringer for at blive opstillingsberettigede til Folketinget. Det skete efter godt halvandet års jagt på de forjættede vælgererklæringer.

Uffe Elbæk betegnede det som en stor sejr for "frivillighedskulturen":

- Det er stort for os alle sammen. Det har kun kunnet lade sig gøre, fordi der har været så mange frivillige involveret. Det er foregået uden nogen form for økonomisk støtte.