Riskær kiggede på Socialdemokraterne og Konservative før Alternativet

Men erhvervsmanden var for blå til S og for rød til K, siger han selv.

Klaus Riskær Pedersen nåede at overveje både Socialdemokraterne og Konservative, da han planlagde sit politiske comeback. (© DR)

Der var flere partier i tankerne, da Klaus Riskær Pedersen fik ideen til et politisk comeback.

Den kontroversielle erhvervsmand overvejede således både at melde sig ind i Socialdemokraterne og Konservative, men endte altså med at blive medlem af Alternativet, som han også vil være folketingskandidat for.

- Jeg har foretaget en vurdering af, hvor jeg kan komme ind og passe ind, fordi jeg gerne vil lave forandringspolitik. Det kunne jeg ikke nogen af de steder (S og K, red.), men det kan jeg her (Alternativet, red.), siger Klaus Riskær Pedersen.

Klaus Riskær Pedersen vil på et møde 17. marts melde sig som Alternativet-kandidat i Københavns Omegns Storkreds. Her skal partiets medlemmer i kredsen tage stilling til, hvem de - udover den allerede valgte spidskandidat, Ulla Sandbæk - ønsker som kandidater.

For blå til S - for rød til K

Riskær har med egne ord "overvejet lidt", hvor han politisk hører hjemme. I sidste ende konkluderede han dog, at han ikke passer ind i nogle af de etablerede politiske partier herhjemme.

- Jeg var for blå til Socialdemokraterne - det var indlysende. Konservative var jeg for rød til, og derfor blev det Alternativet, simpelthen. Og hvis Alternativet havde været opstillet, da jeg lavede den sondering, var jeg gået til dem med det samme, siger Klaus Riskær Pedersen.

Du har været i dialog med Socialdemokraterne og Konservative. Er der andre partier, du har været i dialog med i forhold til at blive opstillet?

- Nej. Men jeg har ikke været i dialog. Dialog lyder som om, at der har været store møder og forhandlinger og alt muligt. Nu skal vi lige slappe af. Jeg har bare foretaget nogle vurderinger og snakket med nogle socialdemokrater og konservative og følt mig lidt frem. Så har jeg sagt, at ok, det er måske ikke lige det, der er det rigtige, siger Klaus Riskær Pedersen.

Klaus Riskær Pedersen har tidligere været europaparlamentsmedlem for Venstre, men forlod den post i 1994. Siden har han ikke forsøgt at gøre politisk comeback, men gør det altså nu.

Medieinteressen er et problem for Riskær

Kunne du finde på at opstille for et parti end Alternativet?

- Nej, for mit problem er, at de partier, jeg kunne finde på at stille op for, og som jeg har overvejet - Socialdemokraterne og Konservative - der kan jeg ikke lave den samme politikudvikling. Det her bliver et laboratorium, hvor vi arbejder sammen, hvor folk er med, og der kommer en helt anden idéudvikling, fordi den er crowd sourced, og hvor vi meget lettere kan justere hen ad vejen, fordi vi er koblet op med det netværk, der ligger internt i partiet.

- Vi bliver mere driftsikre, simpelthen, og det ser jeg ikke i de eksisterende politiske partier med de måder, de er strukturerede på. Så det ville nok blive meget svært for mig at finde mig til rette i dem, ærligt sagt, siger Klaus Riskær Pedersen.

Vil du gerne ind i politik, eller vil du i virkeligheden bare gerne have lidt opmærksomhed fra medierne?

- Jeg kan sige så meget, at opmærksomhed fra medierne er absurd. Simpelthen. Jeg har ikke problemer med at komme i medierne. Jeg bruger tiden på ikke at komme i medierne, og jeg betragter faktisk medieinteressen som den største problemstilling her. Hvis jeg kunne undgå den, ville jeg være rigtig glad, siger Klaus Riskær Pedersen.

Klaus Riskær Pedersen har et blakket ry, og i de seneste 20 år er der sket lidt af hvert i hans liv. I 2007 blev han ved Københavns Byret idømt syv års ubetinget fængsel for bedrageri af særlig grov beskaffenhed og mandatsvig. Østre Landsret nedsatte dog straffen til seks års fængsel i 2008.

FacebookTwitter