Ritt afviser smuds-anklage

Venstre i København beskylder overborgmester Ritt Bjerregaard for at bruge en korruptionsmistanke til at lave en politisk smudskampagne. Ritt Bjerregaard afviser anklagen.

Dansk Folkeparti i København bakker op om Venstres anklage mod overborgmester Ritt Bjerregaard. (© DR)

Venstre i Københavns Borgerrepræsentation anklager overborgmester Ritt Bjerregaard (S) for en politisk smudskampagne.

Anklagen skyldes forlydender om, at medlemmer af Borgerrepræsentationen - herunder et medlem af Venstre - har afkrævet byggefirmaet NCC bestikkelse for at støtte et boligprojekt i Sydhavnen.

Fjerne fokus fra Ritt

Venstres gruppeformand i Borgerrepræsentationen, Pia Allerslev, kalder korruptionsanklagen for "grundløs".

- Det tjener kun ét formål, nemlig at fjerne fokus fra Ritt Bjerregaards problemer, som hun ligger og bokser med. Det er meget beklageligt, at den politiske diskussion i København nu er nået ned på det niveau, siger Pia Allerslev.

Ifølge Politiken ringede NCC til Socialdemokraternes teknik- og miljøordfører, Anne Vang, og fortalte om henvendelser fra flere politikere. Anne Vang gik videre til Københavns Kommunes administrative ledelse, der orienterede overborgmester Ritt Bjerregaard (S).

Den politiske og administrative ledelse besluttede i fællesskab, at anklagerne var så alvorlige, at de skulle undersøges af politiet.

Ritt: Ingen spin

Og nu må sagen gå sin gang, siger overborgmester Ritt Bjerregaard.

- Det her har overhovedet ikke noget med spin eller ikke spin at gøre. Det er en sag om kriminalitet, der er overgået til politiet, og den er alt for alvorlig til at køre plat politisk argumentation på. Nu må vi tage den tid, det tager for politiet at få undersøgt sagen til bunds, siger Bjerregaard til Politiken.

Ingen rygende pistol

NCC havde ikke tilstrækkelige informationer om eventuel bestikkelse til selv at kontakte politiet i sagen om byggeprojektet i Sydhavnen.

Derfor kontaktede man blandt andre Socialdemokraterne på Københavns Rådhus, oplyser NCC's kommunikationschef, Bo Dybkær.

- Vi fornemmede, at der var noget galt, men vi havde ikke "en rygende pistol", for hvis vi var sikre på, at der var en sag for politiet, så havde vi selvfølgelig selv ringet til politiet, siger Bo Dybkær.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter