Ritt Bjerregaard: Hækkerup svigter sine vælgere

Den tidligere socialdemokratiske minister langer ud efter Karen Hækkerup, der forlader sin ministerpost til fordel for et direktørjob.

Ritt Bjerregaard langer ud efter den nu tidligere justitsminister Karen Hækkerup, der har valgt at gå til Landbrug og Fødevarer.

Den nu tidligere justitsminister Karen Hækkerup (S) svigter sine vælgere ved at forlade sin ministerpost til fordel for at blive direktør i Landbrug og Fødevarer.

Sådan lyder den krasse kritik fra den tidligere socialdemokratiske minister, Ritt Bjerregaard.

- Hvis jeg var nogle af de vælgere, der havde stemt på Karen Hækkerup, ville jeg ikke synes, det var udtryk for nogen særlig stor respekt, siger Ritt Bjerregaard.

Burde have sagt nej

Karen Hækkerup siger selv, at hun har fået et tilbud, som hun ikke har kunnet sige nej til, men den forklaring giver Ritt Bjerregaard ikke meget for.

- At Karen Hækkerup får denne stilling viser, at hun simpelthen ikke tror på, at regeringen kan vinde det næste valg, og så er det mere spændende for hende at få en erhvervsmæssig post frem for at skulle sidde i Folketinget.

Ifølge Ritt Bjerregaard er Karen Hækkerups jobskifte med til at svække tilliden til politikerne.

Bidrager ikke til respekten

- Det bidrager ikke til tilliden til politikerne, og det højner selvfølgelig heller ikke agtelsen, at man vælger sådan en lobbytjans i stedet for at repræsentere de vælgere, der har stemt på en, siger Ritt Bjerregaard, der mener, at der er tale om en generel tendens.

- Det at man bliver valgt for at repræsentere nogle mennesker, og at man i høj grad kan gøre det som minsiter, fordi man har mere magt, er ligesom gledet i baggrunden til fordel for mere private ambitioner, siger Ritt Bjerregaard.

Karen Hækkerups exit betyder, at Mette Frederiksen (S) bliver ny justitsminister. Den tidligere socialdemokratiske gruppeformand, Henrik Dam Kristensen (S), overtager hendes plads i Beskæftigelsesministeriet.

Facebook
Twitter