Rod i Niko Grünfelds cv: Indtastede selv fejlagtig oplysning

Alternativets københavnske kulturborgmester har oplyst et højere uddannelsesniveau, end han har.

Kulturborgmester Niko Grünfeld fra Alternativet har flere gange oplyst forkerte ting i sit cv. (Foto: © ASGER LADEFOGED, Scanpix)

Alternativets københavnske kulturborgmester Niko Grünfeld har fejlagtigt opgivet i et cv, at han har en kandidatgrad som sit uddannelsesniveau. Det skete både før folketingsvalget i 2015 og før kommunalvalget i 2017.

Han har derimod en HD fra Handelshøjskolen i Aarhus, men det svarer til bachelorniveau. Det oplyser Handelshøjskolen i Aarhus til Radio24syv.

Her et screendump fra DR's Kandidattesten fra 2015, hvor Niko Grünfeld skriver, at han har en kandidatuddannelse. Oplysningerne har han givet til altinget.dk

Grünfeld blev ikke valgt ind i Folketinget i 2015. Før valget bad netmediet Altinget alle kandidater om at udfylde deres cv og mærkesager.

Til Radio24syv har Altinget oplyst, at alle kandidater - deriblandt Grünfeld - selv indtastede deres data.

I sidste uge kom det frem, at Grünfeld i forbindelse med kommunalvalget sidste år i sit cv havde oplyst, at han havde en master i positiv psykologi. Det har han undskyldt, efter at Radio24syv bragte sagen op. Det er nu rettet til 'efteruddannelse i psykologi mm'.

Alternativet blev ved kommunalvalget det tredjestørste parti i København. Partiet fik 31.553 stemmer ved valget i hovedstaden. Det svarer til 10,5 procent.

Dermed sikrede partiet sig en borgmesterpost. Grünfeld var partiets spidskandidat i København.

Grünfeld har ikke ønsket at stille op til interview med Radio24syv omkring sagen om kandidatuddannelsen.

/DR Nyheder/